Zijdefabriek van Tomioka

Tomioka

Weer in Tomioka

Komende dagen in Tomioka
maandag
dinsdag
woensdag
20 mei
21 mei
22 mei
Tomioka
Tomioka
Tomioka
15°C
16°C
15°C
23°C
27°C
23°C
matige regen
bewolkt
lichte regen

De kleine stad Tomioka, ten noordwesten van Tokyo, is vooral bekend vanwege de zijde-industrie. In 1872 werd hier de eerste industriële zijdemolen van Japan geopend, die een voorbeeld zou worden voor zijdemolens elders in het land. De zijde die hier geproduceerd werd was van hoge kwaliteit en al snel werd de textiel industrie een belangrijke peiler onder de Japanse economie.

Vanwege de belangrijke bijdrage die de zijdefabriek leverde aan de ontwikkeling van industriële zijdeproductie en aan de Japanse industriële revolutie als geheel werden 4 zijde-gerelateerde locaties in 2014 erkend als UNESCO Werelderfgoed.

In deze reisgids nemen we je mee naar dit kleine stadje dat een belangrijke spil vormde in de Japanse industriële revolutie. Onder het kopje Zien & doen lees je wat er te beleven is en onder het kopje Vervoer lees je hoe je er komt. Besluit je te blijven slapen, dan lees je onder het kopje Hotels waar je het beste op zoek kunt gaan naar een hotel.

Zien & doen in Tomioka


  • Zijdefabriek van Tomioka

    Zijdefabriek van Tomioka

    De zijdefabriek van Tomioka was een van de eerste projecten van de industriële revolutie in Japan. De textielindustrie werd een steunpilaar van de economie.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Tomioka. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Tomioka.

Tomioka

Vervoer


Tomioka ligt op ongeveer 2 uur reizen vanaf Tokyo. Neem de Joetsu Shinkansen naar Takasaki en stap daar over op een trein van Joshin Dentetsu richting Joshu-Tomioka. In de Shinkansen kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass, maar in de treinen van Joshin Dentetsu is de pas niet geldig.

Huurauto

De zijde-gerelateerde locaties zijn niet bijzonder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De zijdefabriek ligt op loopafstand van het treinstation, maar voor de overige locaties heb je een auto nodig. Rond het treinstation in Takasaki zitten een aantal verschillende verhuurders.

Hotels


In de stad zelf zitten nauwelijks hotels. Op zich is de stad prima te bezoeken als dagtocht vanaf Tokyo, maar overnacht je liever in de buurt kies dan een hotel in de buurt van het Shinkansen station in Takasaki.

Takasaki Station

Het centrum van Takasaki ligt direct te westen van het treinstation. Behalve een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden is hier ook voldoende aanbod aan restaurants en entertainment.

Van ons blog


  • UNESCO Werelderfgoed in Japan

    UNESCO Werelderfgoed in Japan

    23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.