Yokohama

Yokohama

Yokohama reisgids

Yokohama is met ruim 3 miljoen inwoners de tweede stad van Japan. De stad ligt op slechts 30 minuten met de trein vanaf Tokyo en wordt vaak meegerekend als onderdeel van de hoofdstedelijke metropool.

Toch heeft de stad een uniek eigen karakter. Na de eeuwenlange isolatie van Japan tijdens de Edoperiode (1603-1867) was de haven van de stad een van de eersten die opengesteld werd voor buitenlandse handel. Het vissersdorpje groeide in rap tempo, mede dankzij de vele internationale handelsposten die zich er vestigden.

De internationale invloeden zijn tot op de dag van vandaag duidelijk aanwezig in Yokohama. De stad is een populaire woonplaats voor expats en heeft een van de grootste Chinatowns ter wereld.

Openbaar vervoer


Yokohama ligt vlakbij Tokyo en het openbaar vervoersnetwerk van de twee steden zijn nauw verweven. Treinen van een aantal verschillende spoorwegmaatschappijen verbinden verschillende wijken binnen beide steden met elkaar. De luchthaven Haneda Airport ligt bijna net zo dicht bij het centrum van Yokohama als bij het centrum van Tokyo.

De twee belangrijkste treinstations in de stad zijn Yokohama Station en Shin-Yokohama Station. De eerste ligt het dichts bij het centrum van de stad en de laatste is het Shinkansen station wat de stad verbindt met het westen van Japan.

Om binnen de stad van A naar B te komen heb je de keuze uit vier spoorwegmaatschappijen, twee metrolijnen en een netwerk aan buslijnen die door verschillende vervoerders verzorgd worden. Het centrum is overigens prima te voet te verkennen.

Metro

De stad wordt doorkruist door twee metrolijnen.

  • Blauwe lijn: Verbindt de stations Shin-Yokohama en Yokohama met het centrum van de stad
  • Groene lijn: Loopt ten noorden van het centrum en is nauwelijks relevant voor reizigers

Bus

Hoewel de meeste buslijnen voornamelijk gericht zijn op forenzen is er een buslijn die speciaal voor toeristen rijdt.

  • Akaikutsu Loop Bus: Rijdt iedere 20-40 minuten in een rondje door de stad langs de belangrijkste bezienswaardigheden

Overnachten in Yokohama


Yokohama is van oudsher een havenstad. Het openbare leven speelt zich dan ook voornamelijk af in de omgeving van de haven. De wijken Naka, Nishi en Kanagawa zijn de leukste plekken in dit gebied om te overnachten. Hier zit je bovenop het meest bruisende gedeelte van de stad. Binnen deze wijken zit je het beste in de volgende districten.

Kannai

Een aantal historische bezienswaardigheden van de stad liggen in Kannai, waaronder de grootste Chinatown van Japan. Ook het Yamashita Park langs het water ligt hier.

Motomachi

Ook Motomachi ligt in de buurt van Chinatown, maar is een wat chiquere buurt. Hier vind je veel stijlvolle boetieken en de duurdere cuisine. Minato Mirai 21 ligt om de hoek.

Minato Mirai 21

Het belangrijkste zakelijke district van de stad en een toeristische trekpleister. Vooral het aan het water gelegen winkelcentrum en de Yokohama Landmark Tower trekken veel bezoekers.

Sankei-en

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yokohama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yokohama.

Zien & doen in Yokohama


Yokohama Landmark Tower

Minato Mirai 21

Het oude havengebied van Yokohama is in de jaren ’80 van de vorige eeuw ontwikkeld tot een modern stedelijk gebied met de naam Minato Mirai 21.

Yokohama

Sankei-en

Het complex van Sankei-en is een ruim opgezette Japanse tuin in Yokohama. Een aantal historische gebouwen van over heel Japan zijn hierheen verhuisd.

Yamashita Park

Yamashita Park

Het Yamashita Park in Yokohama strekt zich uit langs het water over een lengte van ruim 700 meter. Het park werd aangelegd na de Aardbeving Kanto 1923.

Yokohama Chinatown

Yokohama Chinatown

De Chinatown van Yokohama is de grootste van Japan. Honderden Chinese winkeltjes en restaurantjes geven de smalle straten van deze wijk een hoop kleur.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Yokohama.

Van ons blog


  • De 10 grootste steden van Japan
    Japan is een bijzonder land met veel afwisseling. Naast de traditie en cultuur heeft het land ook enorme steden. Dit zijn de 10 grootste steden van Japan.
  • Hoogste torens van Japan
    In Japan is 27% van het land vlak genoeg om op te bouwen. Grond is schaars dus wordt er de hoogte in gebouwd. Dit zijn de hoogste torens van Japan.