Yokohama

Yokohama

Weer in Yokohama

Komende dagen in Yokohama
vrijdag
zaterdag
zondag
26 jul
27 jul
28 jul
Yokohama
Yokohama
Yokohama
27°C
27°C
27°C
30°C
30°C
30°C
bewolkt
lichte regen
bewolkt

Yokohama is met ruim 3 miljoen inwoners de tweede stad van Japan. De stad ligt op slechts 30 minuten met de trein vanaf Tokyo en wordt vaak meegerekend als onderdeel van de hoofdstedelijke metropool.

Toch heeft de stad een uniek eigen karakter. Na de eeuwenlange isolatie van Japan tijdens de Edoperiode (1603-1867) was de haven van de stad een van de eersten die opengesteld werd voor buitenlandse handel. Het vissersdorpje groeide in rap tempo, mede dankzij de vele internationale handelsposten die zich er vestigden.

De internationale invloeden zijn tot op de dag van vandaag duidelijk aanwezig in de stad. Het is een populaire woonplaats voor expats en heeft een van de grootste Chinatowns ter wereld.

In deze reisgids nemen we je mee naar deze grote stad, die eigenlijk een beetje in de schaduw ligt van Tokyo, maar waar genoeg te ontdekken valt. Onder het kopje Zien & doen laten we je zien wat je allemaal kunt beleven in deze prachtige havenstad en onder het kopje Vervoer vertellen we hoe je er komt. Kies je voor een overnachting in de stad, dan vertellen we je onder het kopje Hotels waar je het beste op zoek kunt gaan naar een slaapplaats.

Zien & doen in Yokohama


 • Minato Mirai 21

  Minato Mirai 21

  Het oude havengebied van Yokohama is in de jaren ’80 van de vorige eeuw ontwikkeld tot een modern stedelijk gebied met de naam Minato Mirai 21.

 • Sankei-en

  Sankei-en

  Het complex van Sankei-en is een ruim opgezette Japanse tuin in Yokohama. Een aantal historische gebouwen van over heel Japan zijn hierheen verhuisd.

 • Yamashita Park

  Yamashita Park

  Het Yamashita Park strekt zich uit langs het water over een lengte van ruim 700 meter. Het park werd aangelegd na een grote aardbeving in 1923.

 • Yokohama Chinatown

  Yokohama Chinatown

  Yokohama Chinatown is de grootste van Japan. Honderden Chinese winkeltjes en restaurantjes geven de smalle straten van deze wijk een hoop kleur.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yokohama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yokohama.

Sankei-en

Vervoer


Hotels


De stad is van oudsher een havenstad. Het openbare leven speelt zich dan ook voornamelijk af in de omgeving van de haven. De wijken Naka, Nishi en Kanagawa zijn de leukste plekken in dit gebied om te overnachten. Hier zit je bovenop het meest bruisende gedeelte van de stad. Binnen deze wijken zit je het beste in de volgende districten.

 • Kannai

  Kannai

  Kannai is onderdeel van de wijk Naka, een van de meest centraal gelegen locaties in de stad net ten noorden van Chinatown.

 • Minato Mirai 21

  Minato Mirai 21

  Het belangrijkste zakendistrict en toeristische trekpleister met veel amusement, dag en nacht.

 • Motomachi

  Motomachi

  Dit district ligt direct ten zuiden van Chinatown en is wat chiquer. Hier vind je leuke boetiekjes en trendy koffietentjes.

Van ons blog


 • De 12 hoogste torens van Japan

  De 12 hoogste torens van Japan

  In Japan is 27% van het land vlak genoeg om op te bouwen. Grond is schaars dus wordt er de hoogte in gebouwd. Dit zijn de hoogste torens van Japan.

 • De 10 grootste steden van Japan

  De 10 grootste steden van Japan

  Japan is een bijzonder land met veel afwisseling. Naast de traditie en cultuur heeft het land ook enorme steden. Dit zijn de 10 grootste steden van Japan.