Hotels in Yokohama

Hotels in Yokohama

Zoek & boek

Zoek en boek jouw perfecte overnachting in Tokyo via een van onze partners:

Ben je op zoek naar hotels in Yokohama of ben je hier terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een overnachting in Tokyo? Je kunt Yokohama namelijk op twee manieren bekijken: als buitenwijk van Tokyo of als stad op zichzelf. In allebei de gevallen heb je het bij het rechte eind. De twee steden gaan naadloos in elkaar over en het openbaar vervoer van beide steden is met elkaar verweven.

Of je tijd hebt om Yokohama zelf als stad te bekijken hangt natuurlijk af van je reisschema. Kies je wel voor een bezoek aan Yokohama, niet als buitenwijk van Tokyo maar als stad op zich, dan wil je er vast ook blijven slapen. Op deze pagina lees je in welke gedeeltes van de stad je dat het beste kunt doen.

Hotels in Kannai

Het Kannai district in de wijk Naka is een bruisend gedeelte van het centrum van Yokohama. De meeste hotels liggen op rond het trein- en metrostation. Het gebied is gezellig en levendig, met behalve hotels ook veel leuke eettentjes en barretjes.

Een aantal historische bezienswaardigheden van de stad liggen in Kannai, waaronder de grootste Chinatown van Japan. Ook het Yamashita Park langs het water ligt hier.

Kannai ten zuidoosten van Yokohama Station. De meeste hotels liggen rond Kannai Station. Hier stoppen treinen van de JR Negishi-lijn en de Blue-lijn van de Yokohama Metro. Vanaf Yokohama Station doet de JR Negishi-lijn ongeveer 5 minuten over de reis en met de metro ben je 10 minuten onderweg.

Hotels in Kannai
Een van de toegangspoorten van Chinatown, vlak bij Kannai.

Hotels in Motomachi

Net als Kannai ligt ook Motomachi in de buurt van Chinatown, maar is een wat chiquere buurt. Hier vind je veel stijlvolle boetieken en de duurdere cuisine. Als gevolg is de sfeer in Motomachi gemoedelijk. Het is een leuk stukje van de stad om te overnachten en bovendien zit je dichtbij een aantal van de belangrijke bezienswaardigheden.

Motomachi ligt ingeklemd tussen Ishikawacho Station op de JR Negishi-lijn en Motomachi-Chukagai Station, het eindpunt van de ondergrondse Minatomirai-lijn. Beide lijnen komen vanaf Yokohama Station. Met de JR Negishi-lijn ben je 10 minuten onderweg en arriveer je aan de westzijde van Motomachi. De Minatomirai-lijn doet ongeveer 15 minuten over de reis en zet je af aan de oostzijde van Motomachi.

Hotels in Motomachi
Deze minivan staat in de English Rose Garden aan de oostzijde van Motomachi.

Hotels in Minato Mirai 21

Het belangrijkste zakelijke district van de stad en een toeristische trekpleister is Minato Mirai 21. Vooral het aan het water gelegen winkelcentrum en de Yokohama Landmark Tower trekken veel bezoekers. Ook het pretpark COSMOWORLD is populair.

Kies je voor een hotel in Minato Mirai 21, dan zit je midden in het hypermoderne centrum van Yokohama. Reken hier vooral op grote keten-hotels.

Minato Mirai 21 is het makkelijkst te bereiken met de Minatomirai-lijn, een spoorlijn die onder de wijk doorloopt vanaf Yokohama Station tot aan Motomachi (zie hierboven). Minatomirai Station ligt midden in het gebied en treinen vanaf Yokohama Station doen ongeveer 5 minuten over de reis. Je kunt ook kiezen voor de JR Negishi-lijn. In dat geval stap je uit bij Sakuragicho Station.

Hotels in Minato Mirai 21
De nachtelijke skyline van Minato Mirai 21.