Minato Mirai 21

Minato Mirai 21

Minato Mirai 21

Minato Mirai 21

Het oude havengebied van Yokohama is in de jaren ’80 van de vorige eeuw ontwikkeld tot een modern stedelijk gebied met de naam Minato Mirai 21. De naam betekent letterlijk “Haven van de Toekomst”. De wijk staat vol moderne gebouwen, waaronder de Yokohama Landmark Tower die van 1993 tot 2014 de hoogste toren van Japan was. Ook liggen er een aantal winkelcentra, hotels, een congres centrum en zelfs een attractiepark.

De gebouwen langs het water vormen de herkenbare skyline van Yokohama, met Mount Fuji op de achtergrond. Het meest herkenbare gebouw van Minato Mirai 21 is de 296 meter hoge Landmark Tower. Ook de rond vormen van de Intercontinental Hotel springen in het oog.

Vlak voor de kust, op een aangelegd eiland, loopt Minato Mirai 21 door in het Shinko (Nieuw Haven) District. Het gigantische reuzenrad van het attractiepark Cosmo World is vanuit het hele district te zien. Het reuzenrad geeft de tijd aan en was een tijdje ’s wereld grootste klok.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het meest centraal gelegen station in de wijk is Minato Mirai op de Minato Mirai-lijn. Iets zuidelijker ligt Sakuragicho Station waar de JR Negishi-lijn en de metro stoppen. Ook de Akaikutsu Loop Bus stopt op dit station en rijdt vanaf hier Minato Mirai 21 in.