Minato Mirai 21

Minato Mirai 21

Landmark Tower

Vanaf de Sky Garden in de Landmark Tower heb je een mooi uitzicht over de hele wijk. Koop je toegangskaartje voor de Sky Garden eenvoudig online.

Klook

Het oude havengebied van Yokohama is in de jaren ’80 van de vorige eeuw ontwikkeld tot een modern stedelijk gebied met de naam Minato Mirai 21. De naam betekent letterlijk “Haven van de Toekomst”. De wijk staat vol moderne gebouwen, waaronder de Yokohama Landmark Tower die van 1993 tot 2014 de hoogste toren van Japan was. Ook liggen er een aantal winkelcentra, hotels, een congres centrum en zelfs een attractiepark.

De gebouwen langs het water vormen de herkenbare skyline van Yokohama, met Mount Fuji op de achtergrond. Het meest herkenbare gebouw van Minato Mirai 21 is de 296 meter hoge Landmark Tower. Ook de rond vormen van de Intercontinental Hotel springen in het oog.

Vlak voor de kust, op een aangelegd eiland, loopt Minato Mirai 21 door in het Shinko (Nieuwe Haven) District. Het gigantische reuzenrad van het attractiepark Cosmo World is vanuit het hele district te zien. Het reuzenrad geeft de tijd aan en was een tijdje ’s wereld grootste klok.

Vanuit de wijk is het leuk om langs het water te lopen door het Shinko District richting het Yamashita Park. De waterkant is een prettige plek voor een wandeling en in de zomer vooral ook voor verkoeling. Bovendien is de wijk een van de betere plekken in Yokohama om te overnachten.

Bereikbaarheid Minato Mirai 21

Vanaf Yokohama Station is de wijk prima te bereiken met het openbaar vervoer. Er loopt een ondergrondse spoorlijn onder de wijk door en ook de metro is een optie:

  • Minatomirai-lijn van de private spoorwegmaatschappij Minatomirai Railway loopt onder de wijk door van Yokohama Station naar Chinatown. Stap uit bij de halte Minatomirai, de tweede halte vanaf Yokohama Station.
  • Blue-lijn van de Yokohama Metro loopt iets zuidelijker dan de Minatomirai-lijn. Op de Blue-lijn ligt Sakuragicho Station het dichts bij de wijk.
  • Negishi-lijn van Japan Railways stopt ook op Sakuragicho Station. Dit is de beste optie voor Japan Railpass houders.
  • Akaikutsu Loop Bus stopt op Sakuragicho Station en rijdt vanaf hier de wijk in.