Yamashita Park

Yamashita Park

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Yamashita Park in Yokohama strekt zich uit langs het water over een lengte van ruim 700 meter. Het park werd aangelegd na de aardbeving van Kanto die in 1923 een groot gedeelte van het centrum van de stad in puin legde. Vlak naast het park staat de 106 meter hoge Yokohama Marine Tower. Vanaf het observatiedek aan de top heb je een 360 graden panoramisch uitzicht over de stad en het moderne Minato Mirai 21. Op heldere dagen is ook Mount Fuji goed te zien vanaf hier.

Ongeveer halverwege het park ligt het statige schip Hikawa Maru. Dit schip begon in 1930 met de overzeese verbinding tussen Yokohama, Vancouver en Seattle. Na 30 jaar trouwe dienst werd de Hikawa Maru in 1960 uit de vaart genomen en doet tegenwoordig dienst als museum. In de luxe eerste klas hutten hebben onder andere de Japanse keizerlijke familie en Charlie Chaplin de overtocht gemaakt.

Yamashita Park
Het statige schip Hikawa Maru

Het brede pad langs het water dat door Yamashita Park loopt is een populaire wandeling voor de inwoners van Yokohama. Verspreid over het park staan verschillende standbeelden ter nagedachtenis aan allerlei historische gebeurtenissen. Wellicht de leukste is een standbeeld van een groot hoofd dat eraan herinnert dat de westerse techniek van het haar knippen in Japan terecht kwam.

Bereikbaarheid Yamashita Park

Het park ligt op loopafstand van het centrum van Yokohama. Kies je voor het openbaar vervoer, dan heb je de volgende opties:

  • Miraiminato-lijn is een ondergrondse spoorverbinding tussen Yokohama Station via Minato Mirai 21 naar Chinatown. Het meest geschikte station om uit te stappen is Motomachi-Chukagai. Vanaf hier ligt het park op 5 minuten loopafstand.
  • Akaikutsu Loop Bus, de speciale bus voor toeristen die langs alle bezienswaardigheden in de stad rijdt, stopt bij de Yokohama Marina Tower.