Yamashita Park

Yamashita Park

Yamashita Park

Yamashita Park

Het Yamashita Park in Yokohama strekt zich uit langs het water over een lengte van ruim 700 meter. Het park werd aangelegd na de Aardbeving Kanto 1923. Vlak naast het park staat de 106 meter hoge Yokohama Marine Tower. Vanaf het observatiedek aan de top heb je een 360 graden panoramisch uitzicht over de stad en het moderne Minato Mirai 21. Op heldere dagen is ook Mount Fuji goed te zien vanaf hier.

Ongeveer halverwege het park ligt de statige Hikawa Maru. Dit schip begon in 1930 met de overzeese verbinding tussen Yokohama, Vancouver en Seattle. Na 30 jaar trouwe dienst werd de Hikawa Maru in 1960 uit de vaart genomen en doet tegenwoordig dienst als museum. In de luxe eerste klas hutten hebben onder andere de Japanse keizerlijke familie en Charlie Chaplin de overtocht gemaakt.

Het brede pad langs het water dat door Yamashita Park loopt is een populaire wandeling voor de inwoners van Yokohama. Verspreid over het park staan verschillende standbeelden ter nagedachtenis aan allerlei historische gebeurtenissen. Wellicht de leukste is een standbeeld van een groot hoofd dat eraan herinnert dat de westerse techniek van haar knippen in Japan terecht kwam.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het station Motomachi-Chukagai ligt tussen Yamashita Park en Chinatown op minder dan 5 minuten lopen. De Akaikutsu Loop Bus stopt bij de Yokohama Marine Tower.