Yokohama Chinatown

Yokohama Chinatown

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Yokohama Chinatown is de grootste van Japan. Honderden Chinese winkeltjes en restaurantjes geven de smalle straten van deze wijk een hoop kleur. Toen de haven van Yokohama in 1859 als een van de eerste havens in Japan open ging voor buitenlandse handel vestigden Chinese handelaren zich al snel in de stad. Zij brachten hun cultuur en gebruiken mee. Tegenwoordig zitten er meer bedrijven in de wijk dan dat er mensen wonen.

De vier toegangswegen tot Chinatown worden gekenmerkt door kleurrijke poorten. In de wijk staan nog eens vijf poorten in soortgelijke stijl. Even kleurrijk is de tempel Kantei-byo die midden in de wijk ligt. In 1873 werd deze tempel gebouwd door de Chinese inwoners en opgedragen aan de god van goede zaken en welvaart.

Meer nog dan de architectuur is de keuken de grootste trekpleister. De vele restaurantjes serveren populaire Chinese gerechten zoals ramen noedels en bapao.

Bereikbaarheid Yokohama Chinatown

Chinatown is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Yokohama Station ben je ongeveer 10 minuten onderweg. Dit zijn de beste opties:

  • Minatomirai-lijn is een ondergrondse spoorverbinding die vanaf Yokohama Station onder de wijk Minato Mirai 21 doorloopt. Stap uit bij de halte Motomachi-Chikukagai.
  • JR Negishi-lijn loopt vanaf Yokohama Station in naar Ofuna en ligt in het verlengde van de Keihin-Tohoku-lijn vanaf Tokyo. Stap uit bij station Ishikawacho.