Yokohama Chinatown

Yokohama Chinatown

Yokohama Chinatown

Yokohama Chinatown

De Chinatown van Yokohama is de grootste van Japan. Honderden Chinese winkeltjes en restaurantjes geven de smalle straten van deze wijk een hoop kleur. Toen de haven van Yokohama in 1859 als een van de eerste havens in Japan open ging voor buitenlandse handel vestigden Chinese handelaren zich in de stad. Zij brachten hun cultuur en gebruiken mee. Tegenwoordig zitten er meer bedrijven in de wijk dan dat er mensen wonen.

De vier toegangswegen tot Yokohama Chinatown worden gekenmerkt door kleurrijke poorten. In de wijk staan nog eens vijf poorten in soortgelijke stijl. Even kleurrijk is de tempel Kantei-byo die midden in de wijk ligt. In 1873 werd deze tempel gebouwd door de Chinese inwoners en opgedragen aan de god van goede zaken en welvaart.

Meer nog dan de architectuur is de keuken de grootste trekpleister van Yokohama Chinatown. De vele restaurantjes serveren populaire Chinese gerechten zoals ramen noedels en bapao.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Yokohama Chinatown ligt tussen de stations Motomachi-Chukagai op de Minato Mirai-lijn en Ishikawacho op de JR Negishi-lijn.