Kyoto

Kyoto oude hoofdstad

Reis naar Kyoto en ervaar de oude hoofdstad van Japan, een stad die je absoluut niet mag missen. Kyoto is kleinschaliger dan de andere belangrijke Japanse steden. Hierdoor is Kyoto een prettige stad om te voet of op de fiets te verkennen. Wandel of fiets langs de Kamo Rivier of het Pad der Filosofen.

De meest traditionele buurten vind je in het noorden en oosten van de stad, met vele tempels en tuinen. Het gebied rond de Sanjo en Shijo straten is moderner, met veel leuke winkels en restaurants. Kyoto is een stad met geschiedenis, maar ook een bruisende stad met veel festivals die er elk seizoen weer anders uitziet.

Om je te helpen het meeste uit je Kyoto ervaring te halen heeft Ervaar Japan de beste accommodaties en excursies voor je geselecteerd.

Hoogtepunten

 1. 1

  Shimogamo Jinja

 2. 2

  Kinkaku-ji

 3. 3

  Fushimi Inari Taisha

 4. 4

  Ryoan-ji

 5. 5

  Kodai-ji

 6. 6

  Nanzen-ji

 1. Pad der Filosofen
 2. Kasteel Nijo
 3. Arashiyama
 4. Yasaka Jinja
 5. Heian Jingu
 6. Maruyama Park
 7. Kiyomizu-dera
 8. Nishiki Markt
 9. Gion
 10. Ginkaku-ji
 11. Kamigamo Jinja
 12. Sento Gosho
 13. Sanjo en Shijo
 14. Higashiyama
 15. Kyoto Gosho

Kyoto excursies


Kyoto accommodatie


Kyoto nieuws


Kyoto achtergrond

Kyoto is de voormalige hoofdstad van Japan. Tussen 800 en 1600 was de stad het hart van de Japanse bourgeoisie en het belangrijkste culturele centrum van het land. Veel van deze diepgewortelde cultuur is on Kyoto bewaren gebleven.

Tempels

Kyoto staat natuurlijk bekend om haar vele tempels en shrines. Het zijn er alles bij elkaar zo’n 6.000, waarvan er een aantal op de wereld erfgoedlijst staan. Een van de grootste en bekendste in Kiyomizu-dera, gebouwd op de helling van de Higashiyama (Oost-berg). Ook de imposante bouwwerken van Nishi-honganji en Higashi-honganji zijn populair.

Geisha

Ook de schaduw wereld van de geisha gaat het Kyoto nog voor de wind. In vrijwel alle andere steden van Japan is de geisha uit het straatbeeld verdwenen, maar in Kyoto is de kans groot dat je tijdens een wandeling door de wijk Gion een geisha of een maiko (geisha in opleiding) tegen het lijf loopt.

Hoofdstad

Als voormalige hoofdstad was Kyoto natuurlijk ook de woonplaats van de keizer van Japan. Het keizerlijk paleis uit die tijd is nog volledig in takt en op gezette dagen is een gedeelte ervan te bezichtigen.

De moderne stad

De diepgewortelde cultuur is ook merkbaar in het hedendaagse leven in de Kyoto. De stad is bezaaid met leuke restaurantjes en barretjes. De haute culture van weleer heeft ook een levendige badhuiscultuur voort gebracht. Er zijn nog steeds een relatief groot aantal openbare badhuizen operationeel in Kyoto waarvan Funaoka Onsen met kop en schouders boven de rest uitsteekt.