Weer in Beppu

Komende dagen in Beppu
woensdag
donderdag
vrijdag
19 jun
20 jun
21 jun
Beppu
Beppu
Beppu
18°C
17°C
18°C
30°C
21°C
23°C
bewolkt
zware regenval
zware regenval

Aan de kust van de prefectuur Oita op het zuidelijke eiland Kyushu ligt Beppu. De stad is een van de grootste kuuroorden van Japan met maar liefst 2.849 warme bronnen. Samen produceren deze bronnen meer warm water dan waar dan ook in Japan.

In Beppu kun je genieten van een ongeëvenaarde variatie aan baden, van reguliere openbare badhuizen tot modderbaden, stoombaden en zandbaden. In “De Hellen” vind je spectaculaire hete bronnen die simpelweg te heet zijn om in te baden.

Deze reisgids neemt je mee naar deze bijzondere bestemming. Onder het kopje Zien & doen vertellen we je wat je zeker gezien moet hebben en onder het kopje Vervoer lees je hoe je je weg naar en door de stad vindt. Besluit je om hier te overnachten, uiteraard gecombineerd met een bezoek aan een van de vele onsen bronnen, kijk dan onder het kopje Hotels voor tips.

Zien & doen in Beppu


 • Beppu Jigoku

  Beppu Jigoku

  Beppu Jigoku, de Hellen van Beppu, is een verzameling van zeven hete bronnen die spectaculair zijn om naar te kijken maar absoluut niet geschikt om in de baden.

 • Beppu Onsen

  Beppu Onsen

  Het kuuroord Beppu Onsen wordt gevoed door 8 onsen warmwaterbronnen onder de stad die 88 badhuizen voorzien van warm water.

 • Takasakiyama Natural Zoo

  Takasakiyama Natural Zoo

  In het Takasakiyama Natural Zoo komen de wilde apen uit de bergen rond Beppu bijeen om te eten.

 • Umitamago Aquarium

  Umitamago Aquarium

  Het Umitamago Aquarium in Beppu is een van de mooiere aquariums in Japan. Er wonen dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Beppu. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Beppu.

Beppu Hells

Vervoer


Beppu is uitstekend bereikbaar per trein. Reis je met de Shinkansen vanaf de richting van Hiroshima, Osaka en Tokyo stap dan uit op Kokura Station. Vanaf hier rijdt de Limited Express Sonic rechtstreeks naar Beppu. Kom je vanuit Fukuoka dan stap je in Hakata Station al op de Limited Express Sonic. Voor deze reis kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass.

Het vliegtuig is ook een optie. De luchthaven van de stad Oita ligt op een paar kilometer. Hier landen vluchten vanuit een aantal grotere steden binnen Japan.

Binnen de stad liggen de bezienswaardigheden nogal verspreid. De meeste hoogtepunten zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken, maar wil je iets verder de stad uit dan kun je het beste een dag een auto huren.

Bus

Er zijn twee busbedrijven in de stad die samen een behoorlijk aantal lijnen onderhouden: Oita Kotsu en Kamenoi Bus. Die laatste heeft het meest uitgebreide netwerk en rijdt naar alle bezienswaardigheden met uitzondering van het Takasakiyama Monkey Park en het Umitamago Aquarium. Kamenoi Bus heeft een handige 1 of 2 daagse pas voor onbeperkt gebruik voor een vast bedrag. Kamenoi Bus verzorgt ook de lijn naar het nabijgelegen Yufuin.

Oita Kotsu verbindt Beppu met het centrum van het nabijgelegen Oita en Oita Airport. Ook rijdt deze vervoerder naar de Takasakiyama Natural Zoo en het Umitamago Aquarium.

Kies je voor de bus in Beppu, dan kun je eigenlijk niet zonder de Bus Navi Oita. Met deze lokale reisplanner plan je eenvoudig de snelste route van A naar B, uiteraard met de bus.

Hotels


Beppu is een van de grootste kuuroorden van Japan. Logisch dus dat vrijwel alle hotels, in iedere prijsklasse een eigen warmwaterbron hebben waar je in kunt baden. Soms kun je ook als niet-hotelgast gebruik maken van de baden, maar vaak is dit recht voorbehouden aan mensen die een overnachting geboekt hebben. De leukste wijken om te overnachten zie je hieronder.

Kitahama

Kitahama is een kleine wijk ingeklemd tussen het centrum van de stad en de zee. Hier heb je de grootste keuze uit allerlei verschillende soorten accommodatie in vrijwel iedere prijsklasse.

Motomachi

De wijk Motomachi vormt het centrum van de stad. Motomachi strekt zich uit vanaf het station in het oosten tot de wijk Kitahama in het westen. De keuze aan hotels is hier iets beperkter, maar de keuze aan leuke eettentjes is des te groter.