Beppu

Beppu reisgids

Aan de kust van de prefectuur Oita op het zuidelijke eiland Kyushu ligt Beppu. De stad is een van de grootste kuuroorden van Japan met maar liefst 2.849 warme bronnen. Samen produceren deze bronnen meer warm water dan waar dan ook in Japan.

In Beppu kun je genieten van een ongeëvenaarde variatie aan baden, van reguliere openbare badhuizen tot modderbaden, stoombaden en zandbaden. In “De Hellen” vind je spectaculaire hete bronnen die simpelweg te heet zijn om in te baden.

Openbaar vervoer


Beppu is uitstekend bereikbaar per trein. Reis je met de Shinkansen vanaf de richting van HiroshimaOsaka en Tokyo stap dan uit op Kokura Station. Vanaf hier rijdt de Limited Express Sonic rechtstreeks naar Beppu. Kom je vanuit Fukuoka dan stap je in Hakata Station al op de Limited Express Sonic. Voor de reis kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass.

De luchthaven van de stad Oita ligt een paar kilometer van de stad verwijderd. Hier landen vluchten vanuit een aantal grotere steden binnen Japan.

Binnen de stad liggen de bezienswaardigheden nogal verspreid. De beste manier om alles te zien is met de bus of door een dag een auto te huren.

Bus

Er zijn twee busbedrijven in de stad: Oita Kotsu en Kamenoi Bus. Die laatste heeft het meest uitgebreide netwerk en rijdt naar alle bezienswaardigheden met uitzondering van het Takasakiyama Monkey Park en het Umitamago Aquarium. Kamenoi heeft een handige 1 of 2 daagse pas voor onbeperkt gebruik voor een vast bedrag. Kamenoi Bus verzorgt ook de lijn naar het nabijgelegen Yufuin.

Oita Kotsu verbindt Beppu met het centrum van het nabijgelegen Oita en Oita Airport. Ook rijdt deze vervoerder naar de Takasakiyama Natural Zoo en het Umitamago Aquarium.

Met Bus Navi Oita plan je eenvoudig de snelste route van A naar B.

Overnachten in Beppu


Beppu is een van de grootste kuuroorden van Japan. Logisch dus dat vrijwel alle hotels, in iedere prijsklasse een eigen warmwaterbron hebben waar je in kunt baden. De leukste wijken om te overnachten zie je hieronder.

Kitahama

Kitahama is een kleine wijk ingeklemd tussen het centrum van de stad en de zee. Hier heb je de grootste keuze uit allerlei verschillende soorten accommodatie in vrijwel iedere prijsklasse.

Motomachi

De wijk Motomachi vormt het centrum van de stad. Motomachi strekt zich uit vanaf het station in het oosten tot de wijk Kitahama in het westen. De keuze aan hotels is hier iets beperkter, maar de keuze aan leuke eettentjes is des te groter.

Beppu Hells

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Beppu. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Beppu.

Zien & doen in Beppu


Beppu Jigoku

Beppu Jigoku

“De Hellen” is een verzameling van zeven hete bronnen die spectaculair zijn om naar te kijken maar absoluut niet geschikt om in de baden.

Beppu

Beppu Onsen

De grootste trekpleister van de stad zijn de 8 onsen warmwaterbronnen onder de stad die 88 badhuizen voorzien van warm water.

Takasakiyama Natural Zoo

Takasakiyama Natural Zoo

In het Takasakiyama Natural Zoo komen de wilde apen uit de bergen rond de stad bijeen om te eten.

Umitamago Aquarium

Umitamago Aquarium

Het Umitamago Aquarium is een van de mooiere aquariums in Japan. Er wonen dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Beppu.