Beppu Jigoku

Beppu Jigoku

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Beppu Jigoku, de Hellen van Beppu, is een verzameling van zeven hete bronnen die spectaculair zijn om naar te kijken maar absoluut niet geschikt om in de baden. De presentatie van de Hellen is vrij toeristisch, wat niet voor iedereen de beste manier is om het fenomeen te ervaren. Vijf van de zeven Hellen liggen in Kannawa District. De andere twee in het verder gelegen Noda District.

Kannawa District

Beppu Jigoku
  • Umi Jigoku of de “Zee Hel” is een van de mooiste van de zeven Beppu Jigoku. De grootste bron is een kokende vijver met blauw water. In de ruime tuinen eromheen liggen een paar oranje-gekleurde kleinere vijvers. In de vijver met helder water groeien waterlelies met grote bladeren die sterk genoeg zijn om kleine kinderen te dragen.
  • Oniishibozu Jigoku dankt zijn naam aan de komende modder bubbels die doen denken aan de geschoren hoofden van Boeddhistische monniken. Je vindt hier ook een voetbad met helder water en een openbaar badhuis met meerdere baden.
  • Shiraike Jigoku, de “Witte Vijver Hel”, heeft als hoogtepunt een melk-witte, kokende vijver. Rond de vijver ligt een aardige tuin.
  • Kamado Jigoku of de “Kookpot Hel” bestaat uit een paar kokende vijvers en een afzichtelijk standbeeld van een duivel die als kok in het water staat te roeren. Bezoekers kunnen het hete water drinken en genieten van hand- en voetbaden. Ook worden er met de stoom uit deze Hel snacks gekookt in het cafetaria.

Noda District

Beppu Jigoku
  • Chinoike Jigoku, de “Bloed Vijver Hel”, heeft een grote, rode (natuurlijk) vijver en een grote souvenirwinkel. Het is een van de meest fotogenieke van de Beppu Jigoku.
  • Tatsumaki Jigoku is een van de spectaculairdere van de Hellen. Deze “Spuithel” is een geiser die iederen 30 – 40 minuten 6 tot 10 minuten spuit. Een stenen plateau boven de geiser voorkomt dat het hete water te hoog te lucht in spuit.

Bereikbaarheid Beppu Jigoku

Het Kannawa District is uitstekend bereikbaar per bus vanaf Beppu Station. Neem een bus richting Kannawa Bus Terminal en stap uit bij het eindpunt. De lijnen 5, 7 en 9 zijn het snelst. Vanaf de bushalte zijn alle hellen eenvoudig te voet te bereiken.

De hellen in het Shibaseki District liggen iets verder. Vanaf de Kannawa Bus Terminal rijden de lijnen 16 en 16A naar Shibaseki en daarna door naar Beppu Station. Lijnen 26 en 26A rijden vanaf Beppu Station naar Shibaseki en eindigen bij de Kannawa Bus Terminal.