Beppu Onsen

Beppu Onsen

Beppu Onsen

Beppu Onsen

De stad Beppu is een van de populairste en grootste kuuroorden van Japan. Er liggen maar liefst acht belangrijke onsen warmwaterbronnen onder de stad, ieder met een aantal ryokan accommodaties en openbare badhuizen. De acht bronnen samen produceren meer warm water dan welke onsen-stad in Japan dan ook. Wat Beppu Onsen verder onderscheidt van andere kuuroorden is het aantal verschillende soorten baden waar je van kunt genieten.

Behalve de reguliere warme baden in de badhuizen zijn er stoombaden die gevoed worden door de stoom van de Beppu Onsen bronnen. Er zijn modderbaden, waar vulkanisch zand gemengd is met het warme bronwater. En vrij uniek in Beppu zijn de zandbaden, waar je tot aan je nek begraven wordt onder zand dat op natuurlijke wijze opgewarmd wordt door de warmte in de grond.

Bij de Beppu Station Tourist Information is een lijst beschikbaar met alle badhuizen in de stad. In totaal zijn er maar liefst 88. De Nederlander Mischa Berger woont in Beppu en hij heeft alle 88 badhuizen bezocht. Op zijn website Onsen Meijin vindt je een review van alle onsen in Beppu.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De 88 badhuizen van Beppu liggen verspreid over de stad. Veel van de baden liggen in het centrum en zijn te voet te bereiken. Overnacht je in Beppu, dan is de kans groot dat jouw hotel ook een onsen bad heeft.