Takasakiyama Natural Zoo

Takasakiyama Natural Zoo

Takasakiyama Natural Zoo

Takasakiyama Natural Zoo

De Takasakiyama Natural Zoo is een populair apen reservaat tussen de steden Beppu en Oita. Op de berg Takasakiyama achter het park wonen zo’n 1.500 Japanse makaken die in het park bij elkaar komen om te eten. De apen zitten niet in kooien maar bewegen vrij door het park.

De 1.500 apen zijn verdeeld in twee kolonies van ongeveer gelijke grootte. Binnen de kolonies gaat de apen vriendelijk met elkaar om, maar tussen de groepen heerst een vorm van rivaliteit. Ze komen dan ook nooit allemaal tegelijk van de berg naar de Takasakiyama Natural Zoo. De ene groep komt ’s ochtends en de andere ’s middags. Hoewel ze er tam uit zien en maling lijken te hebben aan hun menselijke bezoekers zijn het wilde apen. Aanraken is dan ook niet toegestaan.

Het park is in 1952 geopend toen de omliggende boerderijen last begonnen te krijgen van de toenemende apen populatie op de berg. Om de overlast te beperken en de kolonies onder controle te houden worden ze sindsdien dagelijks gevoerd en hoeven dus niet meer op plundertocht door de omgeving.

Oita Kotsu, een van de regionale busbedrijven, biedt een “Monkey Marine Ticket”. Inbegrepen is een bus retour naar Takasakiyama-Umitamago vanaf de stations van Beppu en Oita evenals toegang tot de Takasakiyama Natural Zoo en het nabijgelegen Umitamago Aquarium. Deze combi-tickets zijn te koop bij de Beppu Station Tourist Info en het Oita Bus Center.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Beppu Station neem bus AS60 of AS61 richting Oita en stap uit bij de halte Takasakiyama-Umitamago. De rit duurt ongeveer 10 minuten.