Dazaifu reisgids

De kleine stad Dazaifu ligt even buiten Fukuoka op het eiland Kyushu. In de 7de eeuw werd de stad gesticht en in de vijf eeuwen daarna was dit het bestuurlijke centrum van het hele eiland. Samen met Hakata (tegenwoordig onderdeel van Fukuoka) speelde de stad een belangrijke rol in de relaties met de rest van Azië.

Hoewel Japan in die tijd bestuurd werd vanuit Kyoto kwam het meeste internationale verkeer Japan binnen via Hakata. Dat was de dichtstbijzijnde haven vanaf het Aziatische vasteland. Hakata viel bestuurlijk onder Dazaifu, waardoor ook die stad een belangrijke rol speelde in internationale betrekkingen.

Toen in 1603 de feitelijke macht in Japan kwam te liggen bij de militaire bestuurders in Edo(tegenwoordig Tokyo) en Japan de grenzen sloot was er weinig meer te doen in Dazaifu. Tegenwoordig is het een rustige voorstad van de miljoenenstad Fukuoka en uitstekend te bezoeken als dagtrip. De stadskern is een prettige plek om rond te lopen en de geschiedenis proef je hier nog steeds.

Openbaar vervoer


Dazaifu ligt nog geen 20 kilometer buiten het centrum van Fukuoka. De lokale spoorwegmaatschappij Nishitetsu onderhoudt een verbinding vanaf het Nishitetsu Fukuoka station in de wijk Tenjin met een overstap op het station van Futsukaichi. Afhankelijk van de aansluiting in Futukaichi ben je 25 tot 40 minuten onderweg.

Ook rijdt er een rechtstreekse bus vanaf het Hakata Bus Center. Deze rit duurt ongeveer 45 minuten.

Bus

Alle bezienswaardigheden liggen op minder dan 2 kilometer lopen vanaf a het hoofdstation. De lokale vervoerder Mahoroba verzorgt een paar buslijnen die handig zouden kunnen zijn voor bezoekers.

De belangrijkste lijn verbindt Dazaifu Tenmangu, Dazaifu Station, Kanzeon-ji, de ruïnes van de overheidsgebouwen en Tofuromae Station. Bussen op deze lijn rijden ongeveer iedere 20 minuten.

Overnachten in Dazaifu


Dazaifu is niet zo groot en ligt dichtbij Fukuoka. Veel bezoekers kiezen er dan ook voor om in Fukuoka te overnachten. Heb je echter de tijd, dan is ook dit stadje een leuke plek om een nachtje te blijven slapen.

Dazaifu Station

Alle overnachtingsmogelijkheden liggen rond het hoofdstation. Er zitten een paar aardige guesthouses en een paar hotels in verschillende prijsklassen. Hoewel de keuze redelijk beperkt is, is er toch voor ieder budget wel wat te vinden.

Tenjin

Kies je ervoor om in Fukuoka te verblijven, dan zit je het beste in de wijk Tenjin. Vanaf hier vertrekken de treinen van Nishitetsu. Tenjin is bovendien een van de leukste wijken van Fukuoka met een ruime accommodatie keuze.

Dazaifu Tenmangu

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Dazaifu. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Dazaifu.

Zien & doen in Dazaifu


Dazaifu Tenmangu

Dazaifu Tenmangu

De Dazaifu Tenmangu is een van de belangrijksten onder de Tenmangu heiligdommen in Japan.

Kyushu Nationaal Museum

Kyushu Nationaal Museum

Het Kyushu Nationaal Museum vertelt de geschiedenis van de Japanse cultuur vanuit een Aziatisch perspectief.

Overheidsgebouwen

Overheidsgebouwen

Ooit was de stad het politieke centrum van Kyushu en stond hier een enorm complex van overheidsgebouwen.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Dazaifu.