Dazaifu

Dazaifu

Weer in Dazaifu

Komende dagen in Dazaifu
vrijdag
zaterdag
zondag
21 jun
22 jun
23 jun
Dazaifu
Dazaifu
Dazaifu
19°C
22°C
23°C
28°C
24°C
24°C
zware regenval
zware regenval
zware regenval

De kleine stad Dazaifu ligt even buiten Fukuoka op het eiland Kyushu. In de 7de eeuw werd de stad gesticht en in de vijf eeuwen daarna was dit het bestuurlijke centrum van het hele eiland. Samen met Hakata (tegenwoordig onderdeel van Fukuoka) speelde de stad een belangrijke rol in de diplomatieke- en handelsrelatie met de rest van Azië.

Hoewel Japan in die tijd bestuurd werd vanuit Kyoto kwam het meeste internationale verkeer het land binnen via Hakata. Dat was de dichtstbijzijnde haven vanaf het Aziatische vasteland. Hakata viel bestuurlijk onder Dazaifu, waardoor ook deze stad een belangrijke rol speelde in internationale betrekkingen.

Toen in 1603 de feitelijke macht in Japan kwam te liggen bij de militaire bestuurders in Edo (tegenwoordig Tokyo) en Japan de grenzen sloot was er weinig meer te doen in Dazaifu. Tegenwoordig is het een rustige voorstad van de miljoenenstad Fukuoka en uitstekend te bezoeken als dagtrip. De stadskern is een prettige plek om rond te lopen en de geschiedenis proef je hier nog steeds.

Voor een overzicht van wat er allemaal te bekijken is scrol snel verder naar het kopje Zien & doen. Met de trein ben je vanaf Fukuoka 30 minuten onderweg, meer hierover lees je onder het kopje Vervoer. En kies je ervoor om in plaats van een dagtrip juist hier te overnachten, dan helpen we je graag op weg naar de beste accommodaties onder het kopje Hotels.

Zien & doen in Dazaifu


 • Dazaifu Tenmangu

  Dazaifu Tenmangu

  De Dazaifu Tenmangu is een van de belangrijksten onder de Tenmangu heiligdommen in Japan.

 • Kyushu Nationaal Museum

  Kyushu Nationaal Museum

  Het Kyushu Nationaal Museum vertelt de geschiedenis van de Japanse cultuur vanuit een Aziatisch perspectief.

 • Overheidsgebouwen

  Overheidsgebouwen

  Ooit was Dazaifu het politieke centrum van Kyushu en stond hier een enorm complex van overheidsgebouwen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Dazaifu. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Dazaifu.

Dazaifu Tenmangu

Vervoer


Dazaifu ligt nog geen 20 kilometer buiten het centrum van Fukuoka. De lokale spoorwegmaatschappij Nishitetsu onderhoudt een verbinding vanaf het Nishitetsu Fukuoka station in de wijk Tenjin met een overstap op het station van Futsukaichi. Afhankelijk van de aansluiting in Futukaichi ben je 25 tot 40 minuten onderweg.

Bovendien kun je ook kiezen voor de bus. Er rijdt een rechtstreekse verbinding vanaf het Hakata Bus Center. Deze rit duurt ongeveer 45 minuten.

Bus

Alle bezienswaardigheden in de stad liggen op minder dan 2 kilometer lopen vanaf a het hoofdstation. Het prettige, compacte centrum is leuk om doorheen te wandelen, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor het openbaar vervoer. Nishitetsu, dezelfde vervoerder die ook het treinverkeer tussen Fukuoka en Dazaifu uitvoert, verzorgt een paar buslijnen die handig zouden kunnen zijn voor bezoekers. De belangrijkste lijn is:

 • Mahoroba Community Bus rijdt een rondje langs de belangrijkste bezienswaardigheden en verbindt bovendien Dazaifu Station en Tofuromae Station met elkaar. Bussen op deze lijn rijden ongeveer iedere 20 minuten en een ritje kost slechts ¥ 100.

Hotels


Dazaifu is op zichzelf geen grote stad en is feitelijk een voorstad van Fukuoka. Veel bezoekers kiezen er dan ook voor om in Fukuoka te overnachten. Heb je echter de tijd, dan is ook dit stadje een leuke plek om een nachtje te blijven slapen.

Dazaifu Station

Vrijwel alle overnachtingsmogelijkheden liggen rond het hoofdstation. Hier arriveren de treinen vanuit Fukuoka (met een overstap in Futsukaichi). Heel uitgebreid is het aanbod niet, maar toch kun je er kiezen uit een paar aardige guesthouses en een paar hotels in verschillende prijsklassen. Hoewel de keuze redelijk beperkt is, is er toch voor ieder budget wel wat te vinden.

Tenjin

Kies je ervoor om in Fukuoka te verblijven en Dazaifu te bezoeken als dagtrip, dan zit je het beste in de wijk Tenjin. Vanaf hier vertrekken de treinen van Nishitetsu. Tenjin is bovendien een van de leukste wijken van Fukuoka met een ruime accommodatie keuze.