Kyushu Nationaal Museum

Kyushu Nationaal Museum

Tickets

Koop je toegangskaartje voor het Kyushu Nationaal Museum eenvoudig en veilig online via Klook en sla de wachtrij aan de kassa over.

Klook

Toen het Kyushu Nationaal Museum in Dazaifu haar deuren opende in 2006 werd het het vierde nationale museum van Japan na TokyoKyoto en Nara. De overige drie musea stammen van het einde van de 19de eeuw. Het was dus een behoorlijk spektakel dat meer dan een eeuw later het vierde nationale museum geopend werd.

Van de 8ste t/m de 12de eeuw was Dazaifu een van de belangrijkste steden in Japan omdat het overheidsgebouw hier vrijwel al het internationale verkeer overzag. Het Kyushu Nationaal Museum speelt hier op in door de focus te leggen op de Japanse cultuur vanuit een Aziatisch perspectief. Verdeeld over vijf tijdperken vertelt het museum de geschiedenis van Japan.

Alle tentoonstellingen in het museum zijn wat je van een modern museum mag verwachten, met een mix van artefacten en interactieve displays, films en spellen. Een speciaal aangelegd pad legt letterlijk en figuurlijk een link tussen het de collectie van het museum en de historische enorm belangrijke Dazaifu Tenmangu.

Bereikbaarheid Kyushu Nationaal Museum

Het museum ligt op ongeveer 10 minuten lopen van zowel Dazaifu Station als het Dazaifu Tenmangu heiligdom. Er rijden ook bussen tussen het station en het museum. Stap uit bij de halte Kyushu-Kokuritsu-Hakubutsukan-mae.