Overheidsgebouwen

Overheidsgebouwen

Overheidsgebouwen

Overheidsgebouwen

Tussen het einde van de 8ste eeuw en het einde van de 12de eeuw was Dazaifu het politieke centrum van Kyushu. De stad lag een klein stukje landinwaarts vanaf Hakata, tegenwoordig onderdeel van Fukuoka maar destijds de belangrijkste haven van Japan. Het meeste internationale verkeer liep via Hakata en was zodoende de verantwoordelijkheid van de regionale overheid in Dazaifu. Om deze verantwoordelijkheid te faciliteren werd een enorm complex aan overheidsgebouwen gebouwd.

Het complex was ontworpen als een symmetrisch stelsel van gebouwen en verbindingswegen. De buitenmuren van de gebouwen werden rood geschilderd, wat een indrukwekkend aanzicht geweest moet zijn. Toen na eeuwen de politieke macht van de regio niet langer in Dazaifu gevestigd was werden de overheidsgebouwen afgebroken.

Vandaag de dag zijn alleen de funderingen van de overheidsgebouwen van Dazaifu nog te bezichtigen, maar de uitgestrektheid geeft een goed beeld van hoe enorm het complex geweest moet zijn. In de Dazaifu Exhibition Hall zijn een aantal archeologische vondsten te zien die opgegraven zijn rond de ruïnes.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De overheidsgebouwen van Dazaifu liggen tussen de stations van Tofuromae en Dazaifu op 10 minuten lopen van het eerste en 30 minuten lopen vanaf het laatste. Vanaf beide stations vertrekt iedere 20 minuten een bus richting het andere station. Voor de overheidsgebouwen stap uit bij de halte Dazaifu-seichoato.