Overheidsgebouwen

Overheidsgebouwen

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Tussen het einde van de 8ste eeuw en het einde van de 12de eeuw was Dazaifu het politieke centrum van Kyushu. De stad lag een klein stukje landinwaarts vanaf Hakata, tegenwoordig onderdeel van de stad Fukuoka, destijds de belangrijkste haven van Japan. Het meeste internationale verkeer liep via Hakata en was zodoende de verantwoordelijkheid van de regionale overheid in Dazaifu. Om deze verantwoordelijkheid te faciliteren werd een enorm complex aan overheidsgebouwen gebouwd.

Het complex was ontworpen als een symmetrisch stelsel van gebouwen en verbindingswegen. De buitenmuren van de gebouwen werden rood geschilderd, wat een indrukwekkend aanzicht geweest moet zijn. Toen na eeuwen de politieke macht van de regio niet langer in Dazaifu gevestigd was werd het complex afgebroken.

Vandaag de dag zijn alleen de funderingen van de overheidsgebouwen van Dazaifu nog te bezichtigen, maar de uitgestrektheid geeft een goed beeld van hoe enorm het complex geweest moet zijn. In de Dazaifu Exhibition Hall zijn een aantal archeologische vondsten te zien die opgegraven zijn rond de ruïnes.

Bereikbaarheid overheidsgebouwen

De overblijfselen van het complex liggen tussen de stations van Tofuromae en Dazaifu op 10 minuten lopen van het eerste en 30 minuten lopen vanaf het laatste. Vanaf beide stations vertrekt iedere 20 minuten een bus richting het andere station. Voor de overheidsgebouwen stap uit bij de halte Dazaifu-seichoato.