Fukuoka streetfood

Fukuoka

Weer in Fukuoka

Komende dagen in Fukuoka
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Fukuoka
Fukuoka
Fukuoka
26°C
26°C
26°C
33°C
32°C
32°C
licht bewolkt
lichte regen
bewolkt

Fukuoka, hoofdstad van de gelijknamige prefectuur op het zuidelijke eiland Kyushu, is een van de grootste steden van Japan en staat bekend streetfood. Als havenstad komt de stad in aanraking met eten van over de hele wereld, wat de inwoners op hun beurt omarmd hebben. Vooral invloeden van het Aziatische vasteland, Zuid-Korea en China, zijn duidelijk aanwezig in de lokale eetcultuur.

De hedendaagse stad is een samentrekking van het oude vestingstadje Fukuoka en de havenstad Hakata. Ook nu nog is Hakata een van de belangrijkste buurten van de stad waar je ook het belangrijkste treinstation vindt. Een van de meest bekende export producten uit Hakata is Hakata ramen, een noedelsoep op basis van varkensbotten die tot in Amsterdam gegeten wordt.

In deze reisgids nemen we je mee naar deze bruisende stad in het zuiden van Japan. De culinaire ervaringen zijn een van de hoogtepunten, maar er is veel meer te zien en te beleven. Onder het kopje Zien & doen lees je wat er zoal te ontdekken is in de stad en onder het kopje Openbaar vervoer vertellen we je hoe je je weg door de stad vindt. Voor veel reizigers is de stad het begin- of eindpunt van een mooie reis door Japan en een plek om een paar dagen bij te komen. Onder het kopje Hotels hebben we de beste plekken om een te overnachten voor je op een rijtje gezet.

Zien & doen in Fukuoka


 • Fukuoka Art Museum

  Fukuoka Art Museum

  Het Fukuoka Art Museum ligt in Ohori Park. In de collectie zitten werken van Dali en Chagall evenals Boeddhistische kunst.

 • Kasteel Fukuoka

  Kasteel Fukuoka

  Midden in Maizuru Park, een van de parken van de stad, liggen de ruïnes van het ooit machtige Kasteel Fukuoka.

 • Ohori Park

  Ohori Park

  Het Ohori Park is een prettig park in het centrum van Fukuoka met als centraal punt een enorme vijver.

 • Sumoworstelen in Fukuoka

  Sumoworstelen in Fukuoka

  In november is het Grote Toernooi van het sumoworstelen in Fukuoka. Het november toernooi vindt plaats in het Fukuoka Kokusai Center.

 • Tocho-ji

  Tocho-ji

  De tempel Tocho-ji in Fukuoka is een van de belangrijkste tempels binnen het Japanse Boeddhisme, gesticht in 806.

 • Yatai

  Yatai

  Fukuoka is dé hoofdstad van de Japanse streetfood scene. De Yatai is een grote verzameling kraampjes en foodtrucks midden in de stad.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Fukuoka. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Fukuoka.

Sakura

Vervoer


 • Fukuoka Airport

  Fukuoka Airport

  Fukuoka Airport is de belangrijkste luchthaven van het eiland Kyushu en de op drie na grootste luchthaven van Japan.

 • Openbaar vervoer in Fukuoka

  Openbaar vervoer in Fukuoka

  Het openbaar vervoer netwerk van Fukuoka is een goed samenhangend systeem van treinen, metro’s en bussen.

Hotels


In 1889 fuseerden de havensteden Fukuoka en Hakata om administratief één stad te vormen. De vroegere steden worden door een haven gescheiden en hebben een eigen karakter. Afhankelijk van je doel zijn dit de beste wijken om te overnachten in de stad.

Chuo

De wijk Chuo vormt het bestuurlijke centrum van de stad en heeft een ruime keuze aan winkels, restaurants en entertainment. Veel van de bezienswaardigheden van Fukuoka zijn te vinden in of rondom Chuo.

Hakata

Het eigen centrum van de voormalige stad Hakata heeft een eigen sfeer. In deze wijk liggen veel van de culturele hoogtepunten. Bovendien ligt het JR station in deze wijk dus kom je aan met de Shinkansen dan stap je hier uit.

Sawara

De haven is een belangrijk onderdeel van de stad en de zee kruipt dan ook diep de stad in. De wijk Sawara staat bekend om de leuke stranden en leuke restaurants aan het water.

Van ons blog


 • De 10 grootste steden van Japan

  De 10 grootste steden van Japan

  Japan is een bijzonder land met veel afwisseling. Naast de traditie en cultuur heeft het land ook enorme steden. Dit zijn de 10 grootste steden van Japan.