Fukuoka streetfood

Fukuoka

Weer in Fukuoka

Komende dagen in Fukuoka
woensdag
donderdag
vrijdag
17 apr
18 apr
19 apr
Fukuoka
Fukuoka
Fukuoka
14°C
14°C
13°C
21°C
19°C
23°C
zware regenval
matige regen
onbewolkt

Fukuoka, hoofdstad van de gelijknamige prefectuur op het zuidelijke eiland Kyushu, is een van de grootste steden van Japan en staat bekend streetfood. Als havenstad komt de stad in aanraking met eten van over de hele wereld, wat de inwoners op hun beurt omarmd hebben. Vooral invloeden van het Aziatische vasteland, Zuid-Korea en China, zijn duidelijk aanwezig in de lokale eetcultuur.

De hedendaagse stad is een samentrekking van het oude vestingstadje Fukuoka en de havenstad Hakata. Ook nu nog is Hakata een van de belangrijkste buurten van de stad waar je ook het belangrijkste treinstation vindt. Een van de meest bekende export producten uit Hakata is Hakata ramen, een noedelsoep op basis van varkensbotten die tot in Amsterdam gegeten wordt.

Zien & doen in Fukuoka


 • Fukuoka Art Museum

  Fukuoka Art Museum

  Het Fukuoka Art Museum ligt in Ohori Park. In de collectie zitten werken van Dali en Chagall evenals Boeddhistische kunst.

 • Kasteel Fukuoka

  Kasteel Fukuoka

  Midden in Maizuru Park, een van de parken van de stad, liggen de ruïnes van het ooit machtige Kasteel Fukuoka.

 • Ohori Park

  Ohori Park

  Het Ohori Park is een prettig park in het centrum van Fukuoka met als centraal punt een enorme vijver.

 • Sumoworstelen in Fukuoka

  Sumoworstelen in Fukuoka

  In november is het Grote Toernooi van het sumoworstelen in Fukuoka. Het november toernooi vindt plaats in het Fukuoka Kokusai Center.

 • Tocho-ji

  Tocho-ji

  De tempel Tocho-ji in Fukuoka is een van de belangrijkste tempels binnen het Japanse Boeddhisme, gesticht in 806.

 • Yatai

  Yatai

  Fukuoka is dé hoofdstad van de Japanse streetfood scene. De Yatai is een grote verzameling kraampjes en foodtrucks midden in de stad.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Fukuoka. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Fukuoka.

Sakura

Vervoer


Na Tokyo en Osaka heeft Fukuoka de grootste internationale luchthaven van Japan. Voor veel reizigers is de stad dan ook begin of eindpunt van een reis door Japan. Fukuoka heeft een directe Shinkansen verbinding met beide steden. Vanaf Osaka duurt de rit iets meer dan twee uur, vanaf Tokyo ben je vijf uur onderweg.

Verder rijden er langeafstandsbussen vanuit een aantal grote steden op het hoofdeiland Honshu en het eiland Kyushu naar Fukuoka en heeft de stad een veerboot verbinding met Tokyo.

Trein

Het JR hoofdstation van Fukuoka ligt in de wijk Hakata. Hier vertrekken rechtstreekse treinen naar de grote steden op Kyushu en Honshu. JR onderhoudt rechtstreekse lijnen met onder andere Nagasaki, Kumamoto en Kagoshima op Kyushu en Hiroshima, Okayama en Osaka op Honshu. Op al deze lijnen is de Japan Rail Pass geldig.

De lokale spoorwegmaatschappij Nishitetsu heeft het hoofdstation in de wijk Tenjin, het uitgaans- en winkelgebied van de stad. Nishitetsu verbindt Fukuoka met Dazaifu.

Voor reizen binnen de stad maak je vooral gebruik van de metro.

Metro

Fukuoka wordt doorkruist door drie metrolijnen. De belangrijkste lijn verbindt JR Hakata, Nishitetsu Tenjin en Fukuoka Luchthaven met elkaar. Ook veel bezienswaardigheden in de stad zijn uitstekend bereikbaar per metro.

Bus

Verder heeft Fukuoka een uitgebreid netwerk aan buslijnen. De 100 Yen Bus rijdt op en neer tussen Hakata en Tenjin via de foodmarket op Nakasu Eiland.

Fukuoka Tourist City Pass

Fukuoka Tourist City Pass

Deze pas is alleen verkrijgbaar voor buitenlandse bezoekers op een toeristenvisum en geeft 1 dag onbeperkt reizen met vrijwel al het openbaar vervoer in de stad. De pas is onder andere verkrijgbaar bij de Tourist Information Centers op de stations van Hakata en Tenjin.

Hotels


In 1889 fuseerden de havensteden Fukuoka en Hakata om administratief één stad te vormen. De vroegere steden worden door een haven gescheiden en hebben een eigen karakter. Afhankelijk van je doel zijn dit de beste wijken om te overnachten in Fukuoka.

Chuo

De wijk Chuo vormt het bestuurlijke centrum van de stad en heeft een ruime keuze aan winkels, restaurants en entertainment. Veel van de bezienswaardigheden van Fukuoka zijn te vinden in of rondom Chuo.

Hakata

Het eigen centrum van de voormalige stad Hakata heeft een eigen sfeer. In deze wijk liggen veel van de culturele hoogtepunten van Fukuoka. Bovendien ligt het JR station in deze wijk dus kom je aan met de Shinkansen dan stap je hier uit.

Sawara

Fukuoka ligt niet alleen aan zee, de haven kruipt diep de stad in. De wijk Sawara staat bekend om de leuke stranden en leuke restaurants aan het water.

Van ons blog


 • De 10 grootste steden van Japan

  De 10 grootste steden van Japan

  Japan is een bijzonder land met veel afwisseling. Naast de traditie en cultuur heeft het land ook enorme steden. Dit zijn de 10 grootste steden van Japan.