Fukuoka Art Museum

Fukuoka Art Museum

Fukuoka Art Museum

Fukuoka Art Museum

Het Fukuoka Art Museum is gevestigd in een hoekje van Ohori Park in het centrum van Fukuoka, ingeklemd tussen de vijver en de ruïnes van Kasteel Fukuoka. De collectie van het museum bestaat uit een interessante mix van werken van internationale moderne schilders als Salvador Dali en Marc Chagall en kunstenaars uit Kyushu, het eiland waarvan Fukuoka de grootste stad is. Daarnaast verzamelt het museum Boeddhistische kunst, Aziatische antiquiteiten en cultureel belangrijke objecten.

Het Fukuoka Art Museum is vrij klein. Meer dan een uur heb je hier ook absoluut niet nodig. De meeste stukken staan opgesteld in een permanente tentoonstelling, maar het museum heeft ook zo nu en dan tijdelijke tentoonstellingen.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Fukuoka Art Museum ligt in de aan de zuidzijde van Ohori Park naast de Japanse tuin. Het dichtstbijzijnde metrostation is Ohori-Koen Station aan de noordzijde van het park op ongeveer 10 minuten lopen.