Kasteel Fukuoka

Kasteel Fukuoka

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De stad Fukuoka is rijk aan parken. Midden in Maizuru Park staan de ruïnes van wat ooit Kasteel Fukuoka was. Het park is afkomstig van de bijnaam van het kasteel: Kasteel Maizuru. Tijdens de Edoperiode was dit het grootste kasteel van Kyushu. Toen dat tijdperk ten einde kwam werden veel kastelen afgebroken omdat men de herinnering van het feodale systeem niet wilde behouden. Alleen de fundering van het kasteel staat nog in het park, waar een aantal wandelpaden naar een paar uitzichtpunten voeren.

Het kasteel was een cadeautje voor de landheer Kuroda Nagamasu. Hij had Tokugawa Ieyasu gesteund bij de Slag om Sekigahara, die leidde tot de vereniging van een verdeeld Japan. Tokugawa bouwde het kasteel voor Kuroda als bedankje. De Kuroda familie heeft daarna twee eeuwen lang de omliggende provincie bestuurd vanuit het kasteel. Verspreid over het park staan wat bijgebouwen van het kasteel. Een gedeelte van de oude slotgracht is nog in tact tussen Maizuru Park en het naastgelegen Ohori Park.

De beste tijd om Maizuru Park en de kasteelruïnes te bezoek is tussen half maart en begin april. In die periode kleurt het park helemaal roze van de bloeiende kersenbloesem. Veel van de locals pakken in deze periode een picknick in en komen in het park hun vrije dag vieren.

Bereikbaarheid Kasteel Fukuoka

Het Maizuru Park en de ruïnes van Kasteel Fukuoka liggen op 10-15 minuten lopen van het Ohori-Koen Station van de Fukuoka metro.