Ohori Park

Ohori Park

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Ohori Park is een groot park in het centrum van Fukuoka. De grote vijver in het park springt direct in het oog. Rond de vijver loopt een wandelpad van ongeveer 2 kilometer lang dat populair is onder joggers. Bovendien is het een prettig park om in rond te wandelen en even te ontsnappen aan de drukte van de nabijgelegen stad.

Midden in de vijver liggen drie eilanden die met met elkaar en het vaste land verbonden zijn via een mooie stenen brug. Het park is in de jaren ’20 van de vorige eeuw aangelegd langs wat ooit de slotgracht van Kasteel Fukuoka was. Ohori betekent slotgracht in het Japans en de vijver is onderdeel van het oude grachtensysteem.

In een hoekje van het Ohori Park ligt een Japanse tuin met de zo typisch Japanse droge tuinaanleg en een theehuis. Voor toegang tot deze tuin is een klein bedrag verschuldigd. Vlak naast de Japanse tuin ligt het Fukuoka Art Museum met een permanente collectie Boeddhistische standbeelden en sculpturen van kunstenaars waaronder Salvador Dali.

Ohori Park

Bereikbaarheid Ohori Park

De ingang van Ohori Park ligt vlak naast het Ohori-Koen metrostation. Hier stopt de volgende metrolijn:

  • Airport Lijn vanaf Fukuoka Airport via de belangrijke stations Hakata en Tenjin. Ohori-Koen Station heeft haltenummer K06.