Sumoworstelen

Sumoworstelen in Fukuoka

Een van de meest spectaculaire traditionele sporten van Japan is het sumoworstelen. Zwaarlijvige worstelaars proberen elkaar zo snel mogelijk uit balans of uit de ring te werken. De sport is vergeven van tradities en rituelen, wat het veel interessanter maakt dan je wellicht zou vermoeden.

Iedere oneven maand houdt de Japanse Sumo Federatie een Grand Tournament, een Groot Toernooi. Het eerste (januari), derde (mei) en vijfde (september) toernooi vindt plaats in de Kokugikan Sumo Arena in Tokyo. De andere drie toernooi vinden respectievelijk plaats in Osaka (maart), Nagoya (juli) en Fukuoka (november).

Sumo toernooi in Fukuoka

November Toernooi

2de zondag in november t/m 4de zondag in november

In november is het Grote Toernooi van het sumoworstelen in Fukuoka. Het evenement begint op de tweede zondag van november en duurt 15 dagen. De voorverkoop van de tickets start over het algemeen halverwege oktober. De kaartjes voor de goedkoopste zitplaatsen zijn te bemachtigen vanaf ¥ 2.500 en voor de duurste plekken direct naast de ring ben je ¥ 20.000 kwijt.

Bereikbaarheid sumoworstelen in Fukuoka

Het sumoworstelen in Fukuoka wordt gehouden in het Fukuoka Kokusai Center, in de wijk Hakata vlak naast de terminal waar onder andere de veerboot naar Pusan in Zuid-Korea vertrekt. Vanaf zowel Hakata Station als Tenjin Station, de twee belangrijkste treinstations van de stad, vertrekt de BRT Bus iedere 15 minuten richting de internationale veerhaven. De halte Kokusai Kaigijo Sun Palace-mae ligt direct naast het Fukuoka Kokusai Center.