Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De tempel Tocho-ji in Fukuoka is een van de hoofdtempels van de Rinzai School, een van de belangrijkste stromingen binnen het Japanse Boeddhisme. In 806 stichtte Kobo Daishi, een van de grondleggers van de Rinzai School, deze tempel nadat hij terug kwam uit China waar hij de religie bestudeerd had. Dit is dan ook de oudste Rinzai tempel van Japan. Vlak naast het hoofdgebouw van de tempel staat een prachtige oranje pagode van vijf verdiepingen hoog.

De Kuroda familie, die eeuwen lang vanuit Kasteel Fukuoka de regio bestuurde, beschouwden Tocho-ji als hun familie tempel. Van de familie kreeg de tempel enorme stukken land en in ruil daarvoor liggen een aantal van de landheren hier begraven.

Een van de gebouwen op het tempelcomplex is Rokkaku-do, een markant zeshoekig gebouwtje. Het gebouw dient als bibliotheek van de tempel. De Boeddhistische teksten en soetra’s liggen hier opgeslagen. Rokkaku-do is echter lang zo oud niet als Tocho-ji zelf. In 1842 haalde een lokale handelaar geld op in heel westelijk Japan en vroeg een timmerman Rokkaku-do te bouwen. Op de 28ste van iedere maand is het gebouw open en zijn de boeken te zien.

Ook een opvallende recente aanvulling aan het complex is het ruim 10 meter hoge Boeddha standbeeld. In 1988 werd begonnen met houtsnijden en pas 4 jaar later was het standbeeld af. Na de Boeddha van Todai-ji in Nara en de Grote Boeddha in Kamakura is de Boeddha van Tocho-ji de grootste van Japan.

Bereikbaarheid Tocho-ji

De tempel ligt vlak naast het metrostation Gion in de wijk Hakata en is dus prima te bereiken met het openbaar vervoer. Op minder dan 10 minuten lopen ligt JR Hakata Station, het grootste treinstation van Fukuoka.