Op deze pagina

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Een van de meest karakteristieke eigenschappen van Fukuoka is de streetfood cultuur. Op verschillende locaties in de stad staat een verzameling aan kraampjes, de zogenaamde Yatai. Een kraampje heeft vaak een paar zitplaatsen zodat je direct je buit kunt opeten. De Yatai zijn door de hele stad te vinden, maar de beste plek is op Nakasu Eiland midden in het centrum. Hier vind je zo’n 20 eettentjes op een sfeervolle plek langs het water.

De kraampjes serveren gerechten als yakitori (gegrilde kip stukjes op een stokje), oden (verschillende ingrediënten gekookt in een lichte soep) en Hakata ramen (noedels in soep getrokken van varkensbotten). Ook mogen de kraampjes alcohol serveren.

Een bezoek aan de Yatai is een leuke manier om in contact te komen met Japanners. Er heerst een gemoedelijke, bijna mediterrane sfeer. De kraampjes openen rond een uur of 6 ’s avonds en zijn meestal tot een uur of 2 ’s nachts open. Op zondag zijn de meeste kraampjes gesloten, hoewel er altijd wel een paar open zijn. Vrijdag en zaterdag zijn de drukste avonden en staan er wachtrijen bij de populairste kraampjes.

Bereikbaarheid Yatai

Overal in het centrum kom je Yatai tegen. De kraampjes op Nakasu Eiland zijn eenvoudig te bereiken te voet vanaf de hotels rond de stations van Tenjin en Hakata. Je kunt ook kiezen voor de 100 Yen Bus die op en neer rijdt tussen beide stations en stopt op Nakasu Eiland. De dichtstbijzijnde metro haltes zijn Minami Tenjin en Nakasu Kawabata.