Sakurajima

Kagoshima

Weer in Kagoshima

Komende dagen in Kagoshima
vrijdag
zaterdag
zondag
24 mei
25 mei
26 mei
Kagoshima
Kagoshima
Kagoshima
19°C
18°C
19°C
24°C
28°C
26°C
lichte regen
onbewolkt
lichte regen

Kagoshima is de meest zuidelijk gelegen grote stad in Japan en de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. In de stad proef je een gemoedelijkheid die wie vaak associëren met het zuiden van Europa. Niet voor niets wordt de stad wel eens vergeleken met haar zusterstad Napels in Italië. In beide steden vind je palmbomen, een mild klimaat en… een vulkaan.

De vulkaan Sakurajima is een van de meest opmerkelijke herkenningspunten van de stad. Het is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Er komt regelmatig rook uit de krater en als het regent komt er wel eens een beetje as mee. Sakurajima was vroeger een eiland maar door een grote uitbarsting in 1914 is er een vebinding met het vaste land ontstaan.

De stad ligt eigenlijk net iets te ver naar het zuiden en valt daarom buiten de belangrijkste toeristische route tussen Tokyo en Fukuoka maar als je wat ruimte in je schema hebt is het zeker de moeite waard om een stukje om te reizen.

In deze reisgids nemen we je mee naar de zuidelijkste stad van de Japanse hoofdeilanden. Onder het kopje Zien & doen vertellen we je graag wat er hier allemaal te ontdekken is. Hoe je hierheen reist en je weg in de stad vindt met het openbaar vervoer vertellen we je onder het kopje Vervoer. Als je echt de gemoedelijkheid wilt ervaren dan kun je het beste een paar nachten blijven slapen, waar je dat het beste doet lees je onder het kopje Hotels.

Zien & doen in Kagoshima


 • Kagoshima Aquarium

  Kagoshima Aquarium

  Het Kagoshima Aquarium geeft een goed beeld van de onderwaterwereld rond de zuidelijke eilanden van Japan.

 • Reimeikan Museum

  Reimeikan Museum

  Het Reimeikan Museum in Kagoshima vertelt over de geschiedenis en cultuur van het zuiden van Kyushu.

 • Sakurajima

  Sakurajima

  De vulkaan Sakurajima is een van de meest actieve vulkanen van Japan en het symbool van Kagoshima.

 • Sengan-en

  Sengan-en

  De prachtige Japanse tuin Sengan-en in Kagoshima maakt slim gebruik van de vulkaan Sakurajima, op enkele kilometers afstand.

 • Shiroyama Park

  Shiroyama Park

  Vanuit het ruime Shiroyama Park heb je een prachtig uitzicht over Kagoshima, de baai en de vulkaan Sakurajima.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kagoshima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kagoshima.

Kirishima

Vervoer


De stad ligt aan het einde van de Kyushu Shinkansen en heeft daarmee een directe treinverbinding met Fukuoka, Hiroshima en Osaka. Vanuit Tokyo stap je over in een van deze drie steden. De reis met de Kyushu Shinkansen valt volledig onder de dekking van de Japan Rail Pass.

Een aantal verschillende luchtvaartmaatschappijen onderhouden lijnen tussen Kagoshima Airport en een aantal andere grote steden in Japan. De luchthaven ligt een klein uur buiten het centrum.

Het centrum van de stad ligt ingeklemd tussen de Kagoshima Chuo Station, het eindpunt van de Shinkansen, en Kagoshima Station waar de reguliere treinen vanuit het achterland de stad binnenkomen. Dat laatste was het belangrijkste station van de stad tot de Kyushu Shinkansen in 2004 begon te rijden.

Tram

Eenmaal aangekomen in de stad is de tram een handige manier om je te bewegen. Twee tramlijnen lopen dwars door het centrum en zijn handig om binnen de stad te reizen. Een rit in de tram kost ¥ 170 ongeacht de reisafstand.

Bus

Een uitgebreid netwerk van buslijnen verbindt alle uithoeken van de stad. Twee toeristische bussen rijden vergelijkbare routes door het centrum vanaf Kagoshima Chuo Station naar de Sakurajima Ferry Terminal.

 • Machi-meguri Bus rijdt iedere 20 minuten en kost ¥ 170 voor een enkele rit of ¥ 500 voor een dagpas.
 • City View Bus rijdt iedere 30 minuten en kost ¥ 190 voor een enkele rit of ¥ 600 voor een dagpas.

Hotels


Het centrum van Kagoshima is vrij compact. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent zijn er een aantal wijken die het meest geschikt zijn om op zoek te gaan naar een hotel.

Tenmonkan

De wijk Tenmonkan ligt midden in downtown Kagoshima. Behalve een grote keuze aan hotels vind je hier ook veel restaurants, bars en een levendig nachtleven.

Kagoshima Cho Station

Als je met de Shinkansen aankomt in de stad is de wijk rond Kagoshima Chuo Station het meest voor de hand liggend om te overnachten. Het gebied is lang niet zo levendig als Tenmonkan, maar je hoeft er niet om te komen van de honger. Met de tram en de bus heb je vanaf hier een prima verbinding met de rest van de stad.

Van ons blog