Kagoshima Airport

Kagoshima Airport

Vliegtickets

De luchthaven van Kagoshima is na Fukuoka Airport het drukste vliegveld van het zuidelijke eiland Kyushu. Kagoshima Airport verbindt de stad met andere grote steden in Japan en is een belangrijke hub in de bereikbaarheid van een aantal kleinere eilanden in de regio. Ook landen hier internationale vluchten uit onder meer Taiwan, Zuid Korea en Hong Kong.

  • Volledige naam: Kagoshima Airport
  • Japanse naam: 鹿児島空港 (Hakodate Kuko)
  • IATA-code: KOJ
  • Officiële website: www.koj-ab.co.jp

Kagoshima Airport is sinds 1972 een belangrijke schakel in het regionale luchtverkeer. In dat jaar opende de luchthaven als vervanging van een klein militair vliegveld vlakbij het centrum van de stad. Dat oude vliegveld is nu onderdel van het centrum van Kagoshima en er staan huizen en kantoorgebouwen.

Bij de opening van de luchthaven was de start- en landingsbaan 2.500 meter lang maar dat bleek al snel niet afdoende te zijn en in 1980 werd de baan verlengd tot 3.000 meter zodat ook grote moderne vliegtuigen kunnen landen. In 1982 opende de internationale terminal om het toenemende verkeer richting andere delen van Azië af te handelen.

Terminal

De terminal van Kagoshima Airport bestaat uit een binnenlands gedeelte en een internationale terminal. Dat het binnenlandse verkeer de grootste rol speelt op deze luchthaven is wel duidelijk, want het binnenlandse gedeelte telt 10 gates terwijl de internationale terminal er maar 3 heeft. In de terminal zit een paar winkels en restaurants maar vooral noemenswaardig is het Oyattosa voetbad op de begane grond van het binnenlandse gedeelte.

Naast de grote luchtvaartmaatschappijen ANA en Japan Airlines zijn er nog een aantal anderen die op Kagoshima Airport vliegen. ANA verbindt Kagoshima met Tokyo Haneda Airport en Osaka Itami Airport terwijl Japan Airlines alleen op de lijn tussen Hakodate en Tokyo vliegt. Jetstar Japan en Skymark Airlines zorgen voor een verbinding met Nagoya Centrair Airport en Peach vliegt vanaf hier op Kansai Airport in Osaka en Narita Airport in Tokyo.

Kagoshima Airport

NL ⇌ Kagoshima Airport

Vanaf Schiphol vlieg je met minimaal een overstap naar Kagoshima Airport. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke opties gebruik het zoekveld links bovenaan deze pagina. De meeste keuzen heb je op de route met een overstap in Tokyo. Dit is een selectie van de snelste routes:

  • Cathay Pacific heeft de snelste verbinding met slecht één overstap in Hong Kong. Via deze route ben je ongeveer 16 uur onderweg.
  • KLM heeft een goede verbinding met een overstap in Tokyo of Osaka. De binnenlandse vlucht wordt uitgevoerd door ANA of Japan Airlines. De reistijd via deze route is ongeveer 19 uur.