Kagoshima Aquarium

Kagoshima Aquarium

Tickets

Koop je toegangskaartje voor het Kagoshima Aquarium eenvoudig en veilig online via Klook en sla de wachtrij aan de kassa over.

Klook

De zuidelijke stad Kagoshima is de meest zuidelijk gelegen stad van formaat op de hoofdeilanden van Japan. Door het subtropische klimaat is het er eigenlijk nooit echt koud. Dat geldt ook voor de zee in de omgeving. Het kleurrijke onderwaterleven is te bewondering in het Kagoshima Aquarium.

Het hoogtepunt van het aquarium is de indrukwekkend grote Kuroshio Tank, de grootste van het aquarium. Hier zwemmen vissen van alle maten en kleuren. De nadruk ligt op de onderwaterwereld rond de zuidelijke eilanden van Japan.

Naast de grote Kuroshio Tank en een aantal kleinere tanks met vissen uit de omgeving wonen er in het aquarium ook een aantal dolfijnen. De dolfijnen geven drie keer per dag een voorstelling, maar in de tijden daarbuiten mogen ze vrij rondzwemmen in een aantal kanalen rond het aquarium. Dit draagt zonder twijfel bij aan het welzijn van deze prachtige dieren.

Bereikbaarheid Kagoshima Aquarium

Het aquarium ligt in de haven, vlak naast het vertrekpunt van de veerboot naar Sakurajima. De locatie is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Daarbij heb je de keuze uit een tram en een bus:

  • Tramlijnen 1 en 2 beginnen met JR Kagoshima Station. Kom je vanaf het Shinkansen station dan kies je voor tramlijn 2 in de richting van JR Kagoshima Station. Stap uit bij de halte Suizokukan-guchi, op nog geen 5 minuten lopen van het aquarium.
  • City View Bus is een toeristische buslijn die vanaf het Shinkansen station (Kagoshima-Chuo) een rondje door de stad rijdt langs alle bezienswaardigheden. De groene Waterfront Course lijn van de City View Bus rijdt tegen de klok in en is een stuk sneller bij het aquarium dan de Shiroyama/Iso Course lijn die met de klok meet rijdt. Stap uit bij de halte Kagoshima Aquarium.
  • Machi-meguri Bus is ook een toeristische buslijn die net een iets andere route rijdt dan de City View Bus. Vanaf JR Kagoshima Station is dit de betere optie.