Reimeikan Museum

Reimeikan Museum

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Reimeikan Museum in Kagoshima vertelt over de geschiedenis en cultuur van het zuiden van Kyushu. Een ruim opgezette tentoonstelling bevat een mengeling van eeuwenoude stukken en moderne werken. Zo hangen er een aantal schilderijen van lokale schilders door de jaren heen. De grootste blikvangen is een groot diorama van het centrum van Kagoshima van rond 1930.

Net als zoveel middelgrote steden in Japan had ook Kagoshima vroeger een kasteel. Aan het einde van het feodale tijdperk in Japan (1868) werden veel kastelen afgebroken. Ook het Kasteel Kagoshima moest eraan geloven. Het Reimeikan Museum staat op de plek waar vroeger het kasteel van de stad stond, aan de voet van Mount Shiroyama. Rond het museum zijn nog wat overblijfselen van het kasteel te vinden, waaronder een stukje van de vroeger slotgracht.

Bereikbaarheid Reimeikan Museum

Het Reimeikan Museum ligt op 5 minuten lopen vanaf de tramhalte Shiyakusho-mae. De toeristische stadsbussen City View Bus en Machimeguri Bus stoppen ook bij het museum. Vanaf Kagoshima Chuo Station is de Machimeguri Bus het snelst.