Sakurajima

Sakurajima

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De vulkaan Sakurajima ligt aan de overkant van de baai waaraan ook de stad Kagoshima ligt. Het is een van de meest actieve vulkanen van Japan, met meerdere kleine uitbarstingen per dag. Met een hoogte van 1.117 meter is de berg vanuit de hele stad te zien. Als de wind uit het oosten waait dwarrelt er zo nu en dan vulkanische as over de stad. Het is dan ook niet vreemd dat de vulkaan het symbool van Kagoshima is.

Ooit lag de vulkaan midden in de baai, maar een enorme uitbarsting in 1914 produceerde zoveel lava dat er een verbinding met de oostkust ontstond. Ondanks de landverbinding is de vulkaan vanaf Kagoshima het makkelijkst te bereiken per veerboot.

De berg heeft drie pieken. De meeste uitbarsting vinden plaats in de grootste krater van de zuidelijke piek. Het is niet toegestaan om binnen een straal van 2 kilometer bij de kraters te komen, maar op een afstand van 3 kilometer liggen een aantal uitzichtpunten. De uitzichtpunten zijn te voet de bereiken vanaf de Sakurajima Ferry Terminal.

Bereikbaarheid Sakurajima

De Sakurajima Ferry Terminal ligt op 15 minuten met de veerboot vanaf het centrum van Kagoshima. Er rijdt een bus vanaf de ferry terminal rond de vulkaan.