Sengan-en

Sengan-en

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Net ten noorden van het center van Kagoshima ligt de Japanse tuin Sengan-en, ook bekend als Isotei-en. De tuin ligt aan de kust en is ontworpen rond de vulkaan Sakurajima, aan de overkant van de baai. Ondanks dat er enkele kilometers tussen de tuin en de berg ligt, hebben de tuinarchitecten vanuit ieder punt in de tuin het uitzicht weten te integreren.

Sengan-en is aangelegd in 1658 oor de Shimazu familie, die eeuwen lang over het gebied rond Kagoshima regeerden. Tijdens de Edoperiode was de Shimazu familie een van de machtigsten van Japan.

Midden in de tuinen staat de Iso Residentie. Dit gebouw werd oorspronkelijk gebouwd tijdens de aanleg van de tuin. Na het einde van de Edoperiode in 1868 trok de Shimazu Familie hier in en herbouwden het gebouw tot wat er nu nog staat. Het interieur is bewaard gebleven zoals het was aan het einde van de 19de eeuw.

Na 1868, toen er een einde gekomen was aan het feodale tijdperk in Japan, begon de Shimazu familie zich bezig te houden met westerse technieken en industrialisatie. In Sengan-en staan een aantal gebouwen uit die tijd. In 2015 hebben deze gebouwen de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen.

Sengan-en
Vanuit de tuinen is de vulkaan Sakurajima te zien aan de andere kant van de baai.

Bereikbaarheid Sengan-en

De toeristische bussen City View Bus en Machimeguri Bus stoppen bij Sengan-en. Vanaf Kagoshima Chuo Station is de Machimeguri Bus de snelste van de twee.