Shiroyama Park

Shiroyama Park

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Iets ten noorden van het centrum van Kagoshima ligt Mount Shiroyama. Met een hoogte van 107 meter is de berg niet bijzonder hoog, zeker niet voor Japanse begrippen. Ooit diende de berg als fortificatie voor Kasteel Kagoshima, wat de berg haar naam bezorgde. Mount Shiroyama betekent letterlijk “Kasteelberg”. Het kasteel is afgebroken aan het einde van het feodale tijdperk in Japan in 1868. Op dezelfde locatie aan de voet van de berg staat nu het Reimeikan Museum.

In de moderne stad is Mount Shiroyama een stadspark: Shiroyama Park. Vanaf een observatiedek in het park heb je een prachtig uitzicht over het centrum van Kagoshima, de baai en de vulkaan Sakurajima. Bij heldere lucht en volle maan is het nachtelijke uitzicht ook de moeite waard.

Voor liefhebbers van Japanse geschiedenis heeft Shiroyama Park enige significantie. De laatste slag van de Satsuma-opstand vond in 1877 plaats op Mount Shiroyama. Een van de leiders van de opstand was Saigo Takamori, een lokale held en de laatste echte samoerai van Japan. De laatste verdediging van Takamori was de Saigo Grot in Shiroyama Park.

Bereikbaarheid Shiroyama Park

De toeristische City View Bus en Machimeguri Bus stoppen bij Mount Shiroyama. Vanaf Kagoshima Chuo Station is de Machimeguri Bus net iets sneller.