Shiroyama Park

Shiroyama Park

Shiroyama Park

Shiroyama Park

Iets ten noorden van het centrum van Kagoshima ligt Mount Shiroyama. Met een hoogte van 107 meter is de berg niet bijzonder hoog, zeker niet voor Japanse begrippen. Ooit diende de berg als fortificatie voor Kasteel Kagoshima, wat de berg haar naam bezorgde. Mount Shiroyama betekent letterlijk “Kasteelberg”. Het kasteel is afgebroken aan het einde van het feodale tijdperk in Japan in 1868. Op dezelfde locatie aan de voet van de berg staat nu het Reimeikan Museum.

In de moderne stad is Mount Shiroyama een stadspark: Shiroyama Park. Vanaf een observatiedek in het park heb je een prachtig uitzicht over het centrum van Kagoshima, de baai en de vulkaan Sakurajima. Bij heldere lucht en volle maan is het nachtelijke uitzicht ook de moeite waard.

Voor liefhebbers van Japanse geschiedenis heeft Shiroyama Park enige significantie. De laatste slag van de Satsuma-opstand vond in 1877 plaats op Mount Shiroyama. Een van de leiders van de opstand was Saigo Takamori, een lokale held en de laatste echte samoerai van Japan. De laatste verdediging van Takamori was de Saigo Grot in Shiroyama Park.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De toeristische City View Bus en Machimeguri Bus stoppen bij Mount Shiroyama. Vanaf Kagoshima Chuo Station is de Machimeguri Bus net iets sneller.