Kirishima

Kirishima

Kirishima reisgids

Diep in de Baai van Kagoshima, in de luwte van de vulkaan Sakurajima, ligt de stad Kirishima. De stad zelf is onderdeel van de stedelijke agglomeratie rond Kagoshima. Iets buiten de stadskern begint het land te glooien en loopt uiteindelijke omhoog naar een hoogvlakte rond de actieve vulkaan Mount Shinmoedake. De vele uitbarstingen over de eeuwen heen hebben een vruchtbare grond achtergelaten, wat zorgt voor prachtige natuur.

Het achterland van Kirishima speelt een belangrijke rol in de Japanse mythologie. Volgens de overleveringen zou de god Ninigi no Mikoto, de kleinzoon van de Godin van de Zon Amaterasu, naar dit gebied gestuurd zijn om vanaf hier over de aarde te regeren en de familielijn van Japanse Keizers te stichten.

De vulkanische activiteit in het gebied zorgt voor een aantal onsen warmwaterbronnen. De dorpjes Ebino Kogen en Kirishima Onsen zijn populaire kuuroorden.

Openbaar vervoer


Het centrum van Kirishima ligt op ongeveer een half uur met de trein vanaf Kagoshima Station. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen echter ten noorden van de stad. Het dichtstbijzijnde treinstation is Kirishima-Jingu. Vanaf Kagoshima vertrekt ongeveer ieder uur een Limited Express trein met bestemming Miyazaki die na ongeveer 50 minuten stopt op Kirishima-Jingu Station. Voor deze trein kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass.

Bus

Vanaf Kirishima-Jingu Station rijdt een bus richting het Kirishima Nationaal Park en Kirishima Jingu, het heiligdom opgedragen aan Ninigi no Mikoto. Bussen sluiten (redelijk) aan op de aankomst van de Limited Express treinen uit Kagoshima.

Huurauto

Treinen en bussen rijden in de regio maar mondjesmaat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn redelijk goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar slechts een paar bussen per dag brengen reizigers verder de natuur in. Om het meeste te halen uit de schoonheid van het achterland van Kirishima is een huurauto de beste manier.

Overnachten in Kirishima


Het leukste is om voor een overnachting in Kirishima te kiezen voor een van de twee kuuroord-dorpen. Kirishima Onsen is het grootste van de twee. Ebino Kogen is kleinschaliger.

Kirishima Onsen

Van de twee kuuroorden in de regio is Kirishima Onsen het meest ontwikkeld. Behalve comfortabele hotels en baden vind je hier ook leuke winkeltjes en restaurantjes. En dat alles met een prachtig uitzicht over de Baai van Kagoshima.

Ebino Kogen

Ebino Kogen ligt dieper in de bergen en is kleinschaliger. Het dorpje bestaat uit een paar kleine hotels en wat huizen, maar voor de echte natuurliefhebber is dit de beste keuze.

Kirishima

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kagoshima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kagoshima.

Zien & doen in Kirishima


Kirishima Jingu

Kirishima Jingu

Het heiligdom Kirishima Jingu is opgedragen aan Ninigi no Mikoto, kleinzoon van de Godin van de Zon en voorvader van de Japanse Keizers.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Kagoshima.