Kirishima

Kirishima

Weer in Kirishima

Komende dagen in Kirishima
maandag
dinsdag
woensdag
20 mei
21 mei
22 mei
Kirishima
Kirishima
Kirishima
14°C
17°C
18°C
26°C
27°C
25°C
half bewolkt
bewolkt
bewolkt

Diep in de Baai van Kagoshima, in de luwte van de vulkaan Sakurajima, ligt de stad Kirishima. De stad zelf is onderdeel van de stedelijke agglomeratie rond Kagoshima maar iets buiten de stadskern begint het land te glooien en loopt uiteindelijke omhoog naar een hoogvlakte rond de actieve vulkaan Mount Shinmoedake. De vele uitbarstingen over de eeuwen heen hebben een vruchtbare grond achtergelaten, wat zorgt voor prachtige natuur.

Het achterland van de stad speelt een belangrijke rol in de Japanse mythologie. Volgens de overleveringen zou de god Ninigi no Mikoto, de kleinzoon van de Godin van de Zon Amaterasu, naar dit gebied gestuurd zijn om vanaf hier over de aarde te regeren en de familielijn van Japanse Keizers te stichten.

De vulkanische activiteit in het gebied zorgt voor een aantal onsen warmwaterbronnen. De dorpjes Ebino Kogen en Kirishima Onsen zijn populaire kuuroorden.

In deze reisgids nemen we je mee naar deze prachtige bestemming, die vooral draait om traditie en natuur. Onder het kopje Zien & doen laten we je zien wat er te ontdekken is in de regio en onder het kopje Vervoer leggen we uit hoe je het beste je weg naar en in het gebied kunt vinden. Een bezoek is prima te ondernemen als dagtocht vanaf Kagoshima, maar je kunt er ook voor kiezen om juist hier te overnachten en Kagoshima als dagtocht te bezoeken. Kies je voor een overnachten dan helpen we je onder het kopje Hotels op weg.

Zien & doen in Kirishima


  • Kirishima Jingu

    Kirishima Jingu

    Het heiligdom Kirishima Jingu is opgedragen aan Ninigi no Mikoto, kleinzoon van de Godin van de Zon en voorvader van de Japanse Keizers.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kirishima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kirishima.

Kirishima

Vervoer


Het centrum van de stad ligt op ongeveer een half uur met de trein vanaf Kagoshima Station. In het centrum zijn Hayato en Kokubu de twee belangrijkste treinstations. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen echter ten noorden van de stad. Het dichtstbijzijnde treinstation is Kirishima-Jingu. Vanaf Kagoshima vertrekt ongeveer ieder uur een Limited Express trein met bestemming Miyazaki die na ongeveer 50 minuten stopt op Kirishima-Jingu Station. Voor deze trein kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass.

Bus

Vanaf Kirishima-Jingu Station rijdt een bus richting het Nationaal Park en Kirishima Jingu, het heiligdom opgedragen aan Ninigi no Mikoto. Bussen sluiten (redelijk) aan op de aankomst van de Limited Express treinen uit Kagoshima.

Huurauto

Treinen en bussen rijden in de regio maar mondjesmaat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn redelijk goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar slechts een paar bussen per dag brengen reizigers verder de natuur in. Om het meeste te halen uit de schoonheid van het achterland is een huurauto de beste manier.

Hotels


Het leukste is om voor een overnachting de regio te kiezen voor een van de twee kuuroord-dorpen. Kirishima Onsen is het grootste van de twee. Ebino Kogen is kleinschaliger.

Kirishima Onsen

Van de twee kuuroorden in de regio is deze het meest ontwikkeld. Behalve comfortabele hotels en baden vind je hier ook leuke winkeltjes en restaurantjes. En dat alles met een prachtig uitzicht over de Baai van Kagoshima.

Ebino Kogen

Ebino Kogen ligt dieper in de bergen en is kleinschaliger. Het dorpje bestaat uit een paar kleine hotels en wat huizen, maar voor de echte natuurliefhebber is dit de beste keuze.