Kirishima Jingu

Kirishima Jingu

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De bergen van Kirishima vormen een belangrijk onderdeel van de Japanse mythologie. Volgens de overlevering zou de god Ninigi no Mikoto, kleinzoon van de Godin van de Zon Amaterasu, in dit gebied zijn neergedaald om over de aarde te heersen. Hij landde op Mount Takachiho no Mine met drie keizerlijke voorwerpen die de keizerlijke macht symboliseren: een spiegel, een edelsteen en een zwaard. Hij trouwde met een lokale prinses, waardoor hij sterfelijk werd, en werd de voorvader van Japanse keizer.

Het heiligdom Kirishima Jingu stamt uit de 14de eeuw en is opgedragen aan Ninigi no Mikoto. Vulkaanuitbarstingen hebben het heiligdom een aantal keren verwoest, waarna het steeds opnieuw opgebouwd werd. De laatste keer was in 1715.

Bereikbaarheid Kirishima Jingu

Het dichtstbijzijnde treinstation is Kirishima Jingu Station op 5 kilometer afstand van het heiligdom. Hier komt de Limited Express trein uit Kagoshima ongeveer 1 keer per uur aan. Een busverbinding brengt bezoekers van het station naar het heiligdom. De rit duurt ongeveer 15 minuten.