Kumamoto

Kumamoto

Weer in Kumamoto

Komende dagen in Kumamoto
maandag
dinsdag
woensdag
4 mrt
5 mrt
6 mrt
Kumamoto
Kumamoto
Kumamoto
7°C
9°C
9°C
14°C
12°C
14°C
bewolkt
zware regenval
lichte regen

Kumamoto is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. Met zo’n 750.000 inwoners is het een stad van gemiddelde grootte voor Japanse begrippen. De stad ligt aan de westkust van de zuidelijke eiland Kyushu. Als je een Japanner vraagt wat er te doen is in de stad zal je standaard het antwoord “het kasteel” krijgen.

Het kasteel van Kumamoto was een van de best gefortificeerde kastelen van Japan uit de dagen van de samoerai. Het hoofdgebouw van het kasteel is in de jaren 1970 opnieuw opgetrokken van beton, maar een aantal bijgebouwen zijn nog origineel. Het wordt gezien als een van de drie top kastelen van Japan, naast Kasteel Himeji en Kasteel Matsumoto. De meeste Japanse kastelen zijn wit. Kasteel Kumamoto daarentegen is karakteristiek zwart.

Helaas raakte het kasteel in 2016 zwaar beschadigd door een zware aardbeving. Voor het herstel worden uitsluitend traditionele bouwmethoden gebruikt, waardoor 2052 genoemd wordt als het jaar waarin het kasteel weer in volledige glorie te te zien is.

Hoewel het kasteel waarschijnlijk de belangrijkste reden is om naar Kumamoto te reizen is er meer te zien. In deze reisgids laten we je kennis maken met deze gemoedelijke stad. Onder het kopje Zien & doen hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder uiteraard het kasteel, op een rijtje gezet. Hoe je naar de stad reist vertellen we je onder het kopje Vervoer en als je besluit hier te overnachten vertellen we je onder het kopje Hotels waar je dat het beste kunt doen.

Zien & doen in Kumamoto


 • Kasteel Kumamoto

  Kasteel Kumamoto

  Het kasteel van Kumamoto is een van de meest indrukwekkende en volledige samoerai kastelen van Japan.

 • Mount Aso

  Mount Aso

  De actieve vulkaan Mount Aso ligt op het zuidelijke eiland Kyushu. Op dagen dat de vulkaan rustig is kun je in de krater kijken.

 • Suizenji Koen

  Suizenji Koen

  Het ruime park Suizenji Koen in Kumamoto is een goed voorbeeld van een Japanse tuin. De tuin is aangelegd in de 17de eeuw door de Hosokawa familie.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kumamoto. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kumamoto.

Kumamoto

Vervoer


De stad is verbonden met de rest van Japan via de Kyushu Shinkansen. Vanaf Fukuoka, Hiroshima en Osaka rijden directe Shinkansen treinen. Vanaf Tokyo zul je een keer over moeten stappen in een van deze drie steden. De Japan Rail Pass is geldig voor de Shinkansen, maar kan niet gebruikt worden op de Nozomi en Mizoho treinen. Dit zijn de snelste diensten op de hogesnelheidslijn.

Vanuit de meeste andere grote steden in Japan zijn er vluchten naar de stad. De luchthaven van de stad ligt ongeveer 40 minuten verwijderd van de Sakuramachi Bus Terminal in het centrum en 50 minuten vanaf hoofdstation.

Tram

Twee tramlijnen doorkruisen het centrum en verbinden de stad met de treinstations. Kumamoto Station ligt ongeveer 2 kilometer ten zuiden van het centrum en Kami-Kumamoto Station op ongeveer 2 kilometer ten noorden. Beide tramlijnen kruisen ook de spoorlijn die naar Beppu loopt.

 • Tram A: Rijdt van Kumamoto Station ten zuiden van het centrum via het centrum naar het zuidoosten
 • Tram B: Begint bij Kami-Kumamoto Station en rijdt vanaf het centrum dezelfde route als Tram A

Bus

De stad heeft een uitgebreid busnetwerk, met Sakuramachi Bus Terminal als belangrijkste hub. Veel van de bezienswaardigheden in de stad zijn zowel per tram als per bus te bereiken. Er zijn 1-daagse passen voor onbeperkt gebruik van bus en tram te koop.

Hotels


Afhankelijk van hoe lang je in de stad blijft, heb je de keuze uit een aantal wijken.

Centrum

Blijf je 2 nachten of meer, dan zit je het leukst in het centrum van de stad. Veel van de bezienswaardigheden zijn op loopafstand en bovendien hoef je je ook ’s avonds niet te vervelen.

Kumamoto Station

Verblijf je 1 nacht in de stad, dan zit je het beste in de buurt van het hoofdstation. Zo hoef je niet te veel met je bagage te slepen en reis je eenvoudig met de tram naar de belangrijkste bezienswaardigheden.