Kumamoto

Kumamoto

Weer in Kumamoto

Komende dagen in Kumamoto
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Kumamoto
Kumamoto
Kumamoto
26°C
26°C
26°C
34°C
34°C
34°C
licht bewolkt
lichte regen
lichte regen

Kumamoto is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. Met zo’n 750.000 inwoners is het een stad van gemiddelde grootte voor Japanse begrippen. De stad ligt aan de westkust van de zuidelijke eiland Kyushu. Als je een Japanner vraagt wat er te doen is in de stad zal je standaard het antwoord “het kasteel” krijgen.

Het kasteel van de stad was een van de best gefortificeerde kastelen van Japan uit de dagen van de samoerai. Het hoofdgebouw van het kasteel is in de jaren 1970 opnieuw opgetrokken van beton, maar een aantal bijgebouwen zijn nog origineel. Het wordt gezien als een van de drie top kastelen van Japan, naast Kasteel Himeji en Kasteel Matsumoto. De meeste Japanse kastelen zijn wit. Kasteel Kumamoto daarentegen is karakteristiek zwart.

Helaas raakte het kasteel in 2016 zwaar beschadigd door een zware aardbeving. Voor het herstel worden uitsluitend traditionele bouwmethoden gebruikt, waardoor 2052 genoemd wordt als het jaar waarin het kasteel weer in volledige glorie te te zien is.

Hoewel het kasteel waarschijnlijk de belangrijkste reden is voor een reis naar deze stad is er meer te zien. In deze reisgids laten we je kennis maken met deze gemoedelijke stad. Onder het kopje Zien & doen hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder uiteraard het kasteel, op een rijtje gezet. Hoe je naar de stad reist vertellen we je onder het kopje Vervoer en als je besluit hier te overnachten vertellen we je onder het kopje Hotels waar je dat het beste kunt doen.

Zien & doen in Kumamoto


 • Kasteel Kumamoto

  Kasteel Kumamoto

  Het kasteel van Kumamoto is een van de meest indrukwekkende en volledige samoerai kastelen van Japan.

 • Mount Aso

  Mount Aso

  De actieve vulkaan Mount Aso ligt op het zuidelijke eiland Kyushu. Op dagen dat de vulkaan rustig is kun je in de krater kijken.

 • Suizenji Koen

  Suizenji Koen

  Het ruime park Suizenji Koen in Kumamoto is een goed voorbeeld van een Japanse tuin. De tuin is aangelegd in de 17de eeuw door de Hosokawa familie.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kumamoto. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kumamoto.

Kumamoto

Vervoer


 • Kumamoto Airport

  Kumamoto Airport

  Vanaf Kumamoto Airport is de zuidelijke stad Kumamoto verbonden met een aantal grote steden in Japan en regionale bestemmingen in de Kyushu regio.

 • Openbaar vervoer in Kumamoto

  Openbaar vervoer in Kumamoto

  Kumamoto is een overzichtelijke stad met prima openbaar vervoer. De tram is het belangrijkste vervoersmiddel.

Hotels


Afhankelijk van hoe lang je in de stad blijft, heb je de keuze uit een aantal wijken.

Centrum

Blijf je 2 nachten of meer, dan zit je het leukst in het centrum van de stad. Veel van de bezienswaardigheden zijn op loopafstand en bovendien hoef je je ook ’s avonds niet te vervelen.

Kumamoto Station

Verblijf je 1 nacht in de stad, dan zit je het beste in de buurt van het hoofdstation. Zo hoef je niet te veel met je bagage te slepen en reis je eenvoudig met de tram naar de belangrijkste bezienswaardigheden.