Kumamoto Airport

Kumamoto Airport

Vliegtickets

De zuidelijke stad Kumamoto op het eiland Kyushu heeft een eigen luchthaven, Kumamoto Airport. Hier landen vluchten vanuit een aantal Japanse steden en zijn er internationale verbindingen met Zuid-Korea, Hong-Kong en Taiwan.

  • Volledige naam: Kumamoto Airport
  • Japanse naam: 熊本空港 (Kumamoto Kuko)
  • IATA-code: KMJ
  • Officiële website: www.kumamoto-airport.co.jp

Het huidige Kumamoto Airport opende haar deuren in 1971 ter vervanging van de oude luchthaven die gevestigd was op een voormalige luchtmachtbasis. De oude luchthaven had een start- en landingsbaan van 1.200 meter, wat niet meer toereikend was. Bij opening had het huidige vliegveld een baan van 2.500 meter die in 1980 verlengd is tot 3.000 zodat ook moderne grote vliegtuigen hier kunnen landen. Tot 2020 werd Kumamoto Airport gerund door de Japanse overheid, maar na jaren van voorbereiding is er inmiddels een private partij verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie.

Terminal

De luchthaven heeft één gloednieuwe terminal die sinds 2023 in gebruik is. Op de bagagegrond zitten de incheckbalies het handje vol luchtvaartmaatschappijen dat hier opereert. In de vertreklounge op de tweede etage zitten wat eetgelegenheden en op het dak is een uitkijkpunt.

Hiroshima Airport

NL ⇌ Kumamoto Airport

Vanuit Nederland heb je behoorlijk wat keuze uit routes, maar vlieg je vrijwel altijd via Haneda Airport in Tokyo. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke opties gebruik het zoekveld links bovenaan deze pagina. Dit is een selectie van de snelste routes:

  • Lufthansa heeft een goede verbinding met een overstap in Frankfurt of München. Vanaf Haneda reis je met ANA verder naar Kumamoto Je bent zo’n 19 uur onderweg.
  • Finnair brengt je via Helsinki naar Haneda waar je overstapt op Japan Airlines. Ook nop deze route ben je ongeveer 21 uur onderweg.