Mount Aso

Mount Aso

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Een stukje landinwaarts vanaf de zuidelijke stad Kumamoto ligt de actieve vulkaan Mount Aso. De caldera rond de vulkaan is met een doorsnee van 25 kilometer en een omtrek van 100 kilometer een van de grootsten ter wereld. Midden in de caldera staat de hoogste piek van de vulkaan op een hoogte van 1.592 meter met daar weer midden in de Nakadake Krater.

De spectaculaire krater van Mount Aso is onder goede omstandigheden toegankelijk voor toeristen. Op dagen dat de vulkaan veel giftige gassen uitspuwt is de toegang echter gedeeltelijk of helemaal afgesloten. Check voor je naar de vulkaan reist op deze website of er beperkingen zijn. Ook als de krater wel toegankelijk is kunnen de gassen voor klachten zorgen als je last hebt van je luchtwegen.

Mount Aso

In tegenstelling tot de krater zelf, die eruit ziet als een maanlandschap, is de directe omgeving van Mount Aso uitermate vruchtbaar en groen. Op de Kusasenri Grasvlakte grazen paarden en koeien, en je kunt er paardrijden. Aan de noordzijde van de Nakadake Krater ligt een kleinere vulkanische top die volledig met groen bedekt is. Het natuurgeweld en de vruchtbare grond die daar het directe resultaat van is vormen een spectaculaire combinatie.

Bereikbaarheid Mount Aso

Vanaf het centrum van Kumamoto reis je met het openbaar vervoer in ongeveer 3 uur naar de krater van Mount Aso. De route ziet er als volgt uit:

  1. Neem een JR Hohi-lijn Limited Express trein richting Aso en Beppu.
  2. In Aso stap over van de trein op de bus richting Asosan Nishi-Eki, het eindpunt.
  3. Vanaf hier liep tussen 1958 en 2016 een kabelbaan de naar de top van de berg, maar in de uitbarsting van 2016 is die dusdanig beschadigd geraakt dat hij gesloopt is. Een shuttlebus heeft de kabelbaan vervangen en brengt je van Asosan Nishi-Eki naar de top.