Munakata

Munakata

Munakata reisgids

In het stadje Munakata, iets ten noorden van Fukuoka op het eiland Kyushu, staat het Shinto heiligdom Munakata Taisha. Het complex van het heiligdom ligt verspreid over onder andere aan paar eilandjes voor de kust. Het hoofdgebouw staat op het eiland Okinoshima, dat niet toegankelijk is voor bezoekers. Dit eiland kreeg samen met de andere gebouwen van het heiligdom in 2017 UNESCO Werelderfgoed status.

Als kustplaats was het stadje in de verre geschiedenis, ergens rond de 9de eeuw, een belangrijke spil in de handelsroutes tussen Japan en het Aziatische vasteland. De resulterende welvaart is terug te zien in de prachtige gebouwen van het heiligdom.

Openbaar vervoer


Munakata ligt 40 minuten ten noorden van Fukuoka. Vanaf Hakata Station neem een reguliere trein richting Togo Station, het belangrijkste treinstation in de regio. De Japan Rail Pass dekt deze reis volledig.

Bus

De bezienswaardigheden zijn het best te bereiken met de bus.

  • Lijn 1: Rijdt vanaf Togo Station naar het heiligdom en de haven

Ferry

In de Konominato Haven sluit de bus aan op een veerboot naar het eiland Oshima.

Overnachten in Munakata


Het stadje is prima te bezoeken als dagtocht vanaf Fukuoka. Het is echter ook wel leuk om er te verblijven. In de buurt van de haven zitten een aantal uitstekende hotels en ryokans.

Konominato

De wijk Konominato is behalve de veerhaven van de stad ook de plek waar de meeste overnachtingsmogelijkheden te vinden zijn. Langs de kust aan de westzijde van de wijk liggen een aantal grote ryokan-hotels. Ten oosten van de veerhaven liggen een paar kleine meer traditioneel aandoende accommodaties.

Munakata

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Munakata. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Munakata.

Zien & doen in Munakata


Munakata Taisha

Munakata Taisha

Het heiligdom is UNESCO Werelderfgoed en bestaat uit 3 locaties, waarvan de verste 100 kilometer uit de kust ligt.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Munakata.

Van ons blog