Munakata

Munakata

Weer in Munakata

Komende dagen in Munakata
zondag
maandag
dinsdag
14 apr
15 apr
16 apr
Munakata
Munakata
Munakata
15°C
16°C
16°C
24°C
20°C
23°C
lichte regen
lichte regen
matige regen

De belangrijkste trekpleister in het stadje Munakata, iets ten noorden van Fukuoka op het eiland Kyushu, is het Shinto heiligdom Munakata Taisha. Het complex van het heiligdom ligt verspreid over onder andere aan paar eilandjes voor de kust. Het hoofdgebouw staat op het eiland Okinoshima, dat niet toegankelijk is voor bezoekers. Nu heeft iedere stad en dorp in Japan minimaal één heiligdom, maar wat dit heiligdom bijzonder maakt is zowel de gebouwen als het eiland in 2017 UNESCO Werelderfgoed status kregen.

Als kustplaats was het stadje in de verre geschiedenis, ergens rond de 9de eeuw, een belangrijke spil in de handelsroutes tussen Japan en het Aziatische vasteland. De resulterende welvaart is terug te zien in de prachtige gebouwen van het heiligdom.

Behalve het heiligdom is er in het stadje zelf niet bijzonder veel te zien. Dat zie je terug onder het kopje Zien & doen in deze reisgids. Dat wil niet zeggen dat een bezoek niet de moeite waard is, want het heiligdom is echt prachtig! Besluit je de reis te maken, dan lees je onder het kopje Vervoer hoe je hier komt en als je de nacht wilt doorbrengen dan lees je onder het kopje Hotels waar je dat het beste kunt doen.

Zien & doen in Munakata


  • Munakata Taisha

    Munakata Taisha

    Het heiligdom Munakata Taisha is UNESCO Werelderfgoed en bestaat uit 3 locaties, waarvan de verste 100 kilometer uit de kust ligt.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Munakata. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Munakata.

Munakata

Vervoer


Munakata ligt 40 minuten ten noorden van Fukuoka en is dus prima te bereizen als dagtrip. Vanaf Hakata Station neem een reguliere trein richting Togo Station, het belangrijkste treinstation in de regio. De Japan Rail Pass dekt deze reis volledig.

Bus

Vanaf Togo Station reis je verder met de bus richting de haven. Het heiligdom ligt tenslotte verspreid over een aantal eilandjes voor de kust, dus de haven is een logische tussenstop. De buslijn die je zoekt is:

  • Lijn 1 vanaf Togo Station naar het heiligdom en de haven

Ferry

In de Konominato Haven sluit de bus aan op een veerboot naar het eiland Oshima, het belangrijkste openbaar toegankelijke gebied van het heiligdom. Veerboten vertrekken ongeveer een keer per uur en de overtocht duurt ongeveer 20 minuten. Op de website van Oshima Ferry vind je de huidige dienstregeling.

Hotels


Het stadje is prima te bezoeken als dagtocht vanaf Fukuoka. Het is echter ook wel leuk om er te verblijven. In de buurt van de haven zitten een aantal uitstekende hotels en ryokans.

Konominato

De wijk Konominato is behalve de veerhaven van de stad ook de plek waar de meeste overnachtingsmogelijkheden te vinden zijn. Langs de kust aan de westzijde van de wijk liggen een aantal grote ryokan-hotels. Ten oosten van de veerhaven liggen een paar kleine meer traditioneel aandoende accommodaties.

Van ons blog