Munakata Taisha

Munakata Taisha

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Shinto heiligdom Munakata Taisha ligt in de stad Munakata, iets ten noorden van Fukuoka. Dit is het hoofdkwartier van een netwerk van een paar duizend Munakata heiligdommen verspreid over heel Japan. Het originele hoofdgebouw staat op het afgelegen eiland Okinoshima, wat niet toegankelijk is voor bezoekers.

Okinoshima ligt zo’n 100 kilometer uit de kust op de route naar Korea. Al in de 4de eeuw werd hier de goden verzocht om een oogje in het zeil te houden tijdens de oversteek en de veiligheid te waarborgen.

Op het eiland Oshima, vlak voor de kust, en op het vaste land zijn later dependences gebouwd. De dependance op het vaste land heet officieel Hetsu-gu maar is waar men nu aan denk als men aan Munakata Taisha denkt.

In 2017 kregen de drie locaties van van het heiligdom UNESCO Werelderfgoed status. Dit zorgde voor de nodige controverse, want op Okinoshima (waar het hoofdgebouw van het heiligdom staat) zijn vrouwen niet welkom. Mannen zijn alleen op 27 mei wel welkom, mits ze zich reinigen door naakt in zee te zwemmen.

Bereikbaarheid Munakata Taisha

Vana Togo Station, het belangrijkste treinstation in Munakata, rijdt buslijn 1 in 10 minuten naar het heiligdom. Stap uit bij de halte Munakata Taisha-mae.