Nagasaki

Nagasaki

Weer in Nagasaki

Komende dagen in Nagasaki
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Nagasaki
Nagasaki
Nagasaki
26°C
25°C
25°C
29°C
28°C
29°C
lichte regen
lichte regen
matige regen

Nagasaki is een charmante havenstad op het eiland Kyushu en de hoofdstad van gelijknamige prefectuur. Als een van de Japanse havens het dichts bij het Aziatische vasteland heeft de stad door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de internationale handel. Ook tijdens de ruim 250 jaar durende Edoperiode waarin Japan zichzelf hermetisch afsloot voor de rest van de wereld.

Japan had zich afgesloten van de rest van de wereld, maar de rest van de wereld wilde toch graag Japan in. Veel landen wilden behalve handel drijven ook missionarissen sturen om toch maar te proberen de Japanners te overtuigen van hun religie. Alleen de Nederlanders waren content met alleen een handelspositie. Van de Nederlandse delegatie ging geen religieuze dreiging uit. Dus werd het Nederland toegestaan een handelsmissie te bouwen op het eiland Dejima, voor de kust van Nagasaki.

Voor de kust van de kust van de stad ligt nog een noemenswaardig eiland: Gunkanjima. Onder dit eiland ligt een inmiddels uitgeputte kolenmijn. Tijdens de hoogtijdagen van de mijn woonden er op het eiland, dat 450 meter lang en 150 meter breed is, ruim 5.000 mensen. Dit resulteerde in de hoogste bevolkingsdichtheid ter wereld, en dat record staat nog steeds. In 1974 werd de mijn gesloten en alle inwoners moesten het eiland verlaten. De verlaten appartementen staan nog deels en vormen een bizarre spookstad.

In de recentere geschiedenis trof rampspoed Nagasaki toen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog na Hiroshima hier de tweede atoombom werd gegooid.

Zien & doen in Nagasaki


 • Dejima

  Dejima

  Het kunstmatige eiland Dejima in Nagasaki was eeuwenlang de enige plek waar Nederlanders handel mochten drijven met Japan.

 • Glover Garden

  Glover Garden

  In Glover Garden zijn huizen te zien van invloedrijke buitenlandse inwoners van Nagasaki uit de periode van de Japanse industriële revolutie.

 • Gunkanjima

  Gunkanjima

  Op het nu verlaten eiland Gunkanjima woonden ooit duizenden mijnwerkers. Bezoek de spookstad op het eiland onder begeleiding.

 • Hollandse Helling

  Hollandse Helling

  Ooit was in Nagasaki Hollands synoniem voor westers. Toen westerse handelaren in de stad woonden op de Hollandse Helling.

 • Megane-bashi

  Megane-bashi

  De brug Megane-bashi is een iconische fotospot in het midden van het centrum van Nagasaki.

 • Mount Inasa

  Mount Inasa

  De berg Mount Inasa toornt met 333 meter hoog uit boven het centrum van de zuidelijke stad Nagasaki. Het uitzicht is spectaculair.

 • Nagasaki Chinatown

  Nagasaki Chinatown

  Nagasaki Chinatown is de oudste Chinatown van Japan en een uitstekende plek om de lokale specialiteiten Chanpon en Sara Udon te proberen.

 • Oura Kathedraal

  Oura Kathedraal

  De Oura Kathedraal is de oudste katholieke kerk van Japan en een symbool voor de stekelige geschiedenis van de religie in het land.

 • Park van de Vrede

  Park van de Vrede

  Het Park van de Vrede in Nagasaki is aangelegd ter nagedachtenis aan de atoombom die in 1945 de stad verwoeste.

 • Suwa Jinja

  Suwa Jinja

  In het heiligdom Suwa Jinja vindt ieder jaar van 7 t/m 9 oktober het grootste festival van Nagasaki plaats.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nagasaki. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nagasaki.

Gunkanjima

Vervoer


Hotels


Het centrum van Nagasaki is vrij compact en als je je wandelschoenen bij je hebt liggen de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Maak ie liever gebruik van de tram, dan is een hotelmin de buurt van een tramhalte een goede keuze. Je zit prima in de buurt van het centraal station, maar ook in de wijk rond Dejima zitten een aantal leuke hotels.

Nagasaki Station

Arriveer je met de trein dan is een hotel in de buurt van het station prettig. Vanuit hier heb je een goede tram-verbinding met bezienswaardigheden in zowel het noorden van de stad als het centrum ten zuiden van het stationsgebied.

Dejima

Het vroegere eiland Dejima is de oude Hollandse handelspost waar de stad bekend om staat. Dejima is al lang geen eiland meer en ligt nu aan de zuidelijke rand van het centrum. Chinatown en de Hollandse Helling liggen om de hoek.

Van ons blog


 • Top 5 Werelderfgoed in Japan

  Top 5 Werelderfgoed in Japan

  De rijke cultuur van Japan is gewaarborgd door UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit zijn de meest interessante Werelderfgoed locaties in Japan.

 • 3 mooiste nachtelijke uitzichten van Japan

  3 mooiste nachtelijke uitzichten van Japan

  Een uitzichtpunt is vaak een populaire bezienswaardigheid. Zeker ‘s avonds, met al dit lichtjes. Dit zijn de 3 mooiste nachtelijke uitzichten van Japan.