Op deze pagina

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Voor de kust van Nagasaki ligt het kunstmatige eiland Dejima. Het eiland werd in 1636 aangelegd om de Portugese missionarissen zoveel mogelijk weg te houden van de Japanse bevolking. Enkele jaren later werden de Portugezen verbannen en werd de Nederlandse handelspost hierheen verhuisd.

Tijdens de Edoperiode hield Japan de landsgrenzen hermetisch gesloten voor buitenlanders. De machthebbers hadden door dat buitenlandse invloeden slecht waren voor een harmonieuze samenhang van het land. Met name Christenen die naar Japan kwamen om Japanners te bekeren waren een doorn in het oog van de overheid in Edo (nu Tokyo). Alleen de Nederlanders werden niet als bedreiging gezien omdat die echt alleen maar kwamen om handel te drijven.

Dejima is al bijna een eeuw geen eiland meer. Het land rond het eiland is in fases ingepolderd. Een aantal historische gebouwen zijn wel nog of in originele staat of gereconstrueerd. Onder de gebouwen zijn huizen en pakhuizen van de handelaars, muren en poorten. Het is de bedoeling ooit het hele eiland in ere te herstellen en een gracht eromheen te graven, maar zover is het nog lang niet.

Bereikbaarheid Dejima

Vanaf Nagasaki Station loop je in ruim 30 minuten naar het eiland. De snelste, meest comfortabele manier is echter de tram:

  • Tramlijn 1 rijdt vanaf het station in ongeveer 5 minuten naar de halte Dejima.

Als je er een dag op uit trekt in Nagasaki dan is een dagkaart voor de tram al snel voordelig. Een enkele rit kost ¥ 130, een dagkaart ¥ 500. Je kunt de dagkaart aanschaffen bij het Tourist Information Center in Nagasaki Station.