Hollandse Helling

Hollandse Helling

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Hollandse Helling, Dutch Slope in het Engels en Oranda-zaka in het Japans, begint met een geplaveid pad dat stijl een heuvel in Nagasaki op loopt. Toen Japan de grenzen openstelde aan het begin van de Meiji-periode, vestigden veel Westerse handelaren zich op deze heuvel. Nagasaki had in de twee eeuwen daarvoor alleen een Nederlandse handelspost op het eiland Dejima. In de eerste jaren na de openstelling was Hollands dan ook synoniem voor Westers. Zo kwam de helling dus snel aan haar naam.

In het gebied bovenaan de Hollandse Helling zijn een aantal van de oude handelaars-woningen bewaard gebleven. Een daarvan, Higashi Yamate 13, is toegankelijk voor bezoekers. Ooit woonde hier een rijke Europese familie. Het huis is bewaard gebleven zoals zij hier ooit woonden. Je kunt dit huis dagelijks bezoeken tussen 10:00 en 17:00 en toegang is gratis.

Bereikbaarheid Hollandse Helling

De beste manier voor bezoekers aan Nagasaki om de stad te verkennen is per tram. Het tramnetwerk zit zo in elkaar dat je bijna alle bezienswaardigheden kunt bereiken zonder overstap. De tramhalte het dichts in de buurt van de Hollandse Helling is “Medical Center” op tramlijn 5.