Mount Inasa

Mount Inasa

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De berg Mount Inasa toornt met 333 meter hoog uit boven het centrum van de zuidelijke stad Nagasaki. Het uitzicht over de binnenstad en de havens is spectaculair. Met name ’s nacht. Het nachtelijke uitzicht vanaf de top behoort tot de drie mooiste van Japan, samen met Mount Rokko en Mount Hakodate.

Niet ver van het bergstation van de kabelbaan die naar de top van Mount Inasa leidt, staan een aantal radio en televisie antennes die de omgeving van Nagasaki van entertainment voorzien. Veel interessanter is het observatiedek. Het uitzicht vanaf dit punt wordt wel omschreven als het “Nachtelijk Uitzicht van 10 Miljoen Dollar”. Waarom niet gekozen is voor een omschrijving in de lokale valuta is overigens onduidelijk.

Bereikbaarheid Mount Inasa

De leukste manier om de top van de berg te bereiken is per kabelbaan. De Nagasaki Ropeway brengt je in 5 minuten van de voet naar de top van de berg. Een retourtje kost ¥ 1.230.

De kabelbaan is dagelijks geopend van 9:00 tot 22:00, met uitzondering van begin december. In die periode wordt het jaarlijks onderhoud uitgevoerd. Iedere 15-20 minuten vertrekt er een gondel in iedere richting. Het dalstation van de Mount Inasa kabelbaan ligt op 5 minuten loopafstand vanaf de tramhalte Takaramachi. Hier stoppen de volgende lijnen:

  • Tramlijn 1 vanaf Nagasaki Chinatown, Dejima en Nagasaki Station.
  • Tramlijn 3 vanaf Suwa Jinja en Nagasaki Station.