Park van de Vrede

Park van de Vrede

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Op 9 augustus 1945, drie dagen na de verwoesting van Hiroshima, werd ook Nagasaki verwoest door een atoombom. Ter nagedachtenis aan deze vreselijke gebeurtenis werd in 1955 het Park van de Vrede aangelegd. Het complex bestaat uit twee parken en een museum.

Het Hypocentrum Park ligt precies op de locatie waar de bom explodeerde. Een simpele zwarte monoliet markeert het epicentrum van de atoombom. Verder ligt er een stuk grond bloot waarin gebroken dakpannen, bakstenen en glas terecht gekomen zijn na de explosie. Ook staat hier het overblijfsel van een pilaar van een verwoeste kathedraal.

Ook het Nagasaki Atoombom Museum is onderdeel van het Park van de Vrede. Dit indrukwekkende museum heeft als missie om toekomstige generaties bewust te maken van de verschrikkingen van oorlog.

De noordelijke helft van het park is ingericht met verschillende herdenkingsmonumenten. Hier vind je ook het iconische Vredesbeeld.

Park van de Vrede
Het iconische Vredesbeeld in de noordelijke helft van het park.

Bereikbaarheid Park van de Vrede

Het Park van de Vrede ligt en paar kilometer ten noorden van het centrum van Nagasaki. De eenvoudigste manier om er te komen is per tram. Kies uit een van de volgende lijnen:

  • Lijn 1 komt vanaf de westzijde van het centrum, vanuit de richting van Dejima, en rijdt via Nagasaki Station naar het noorden. Stap uit bij de halte Heiwa Koen (Peace Park).
  • Lijn 3 rijdt van de noordoost kant van het centrum, vanuit de richting van Suwa Jinja, en volgt vanaf Nagasaki Station dezelfde route als lijn 1. Stap uit bij dezelfde halte.