Suwa Jinja

Suwa Jinja

Suwa Jinja

Suwa Jinja

Het Shintoïstische heiligdom Suwa Jinja ligt in de zuidelijke stad Nagasaki. Voor veel inwoners van de stad staat deze schrijn symbool voor een van de belangrijkste lokale festivals van het jaar: Nagasaki Kunchi. Dit festival vindt al ongeveer 400 jaar plaats van 7 t/m 9 oktober. Als havenstad heeft Nagasaki veel invloeden van buitenaf gehad door de eeuwen heen. De belangrijkste daarvan komen uit de Chinese en Nederlandse culturen. Het Nagasaki Kunchi Festival viert en belicht die invloeden.

Suwa Jinja speelt als locatie een belangrijke rol in het Nagasaki Kunchi Festival, maar de drijvende kracht erachter zijn de dansgroepen uit de verschillende wijken van de stad. Een dansgroep mag maar een keer in de zeven jaar deelnemen aan het festival, waardoor het er ieder jaar weer anders uit ziet.

Een samenstelling van vijf tot zeven dansgroepen zorgt jaarlijks voor de uitvoering. Er wordt veel Japanse dans gepresenteerd, maar ook Chinese drakendansen en een optocht met praalwagens.

De verschillende festiviteiten en optredens vinden plaats op vier locaties in Nagasaki. Naast Suwa Jinja zijn ook Otabishi, Yasaka Jinja en Chuo Park onderdeel van het festival.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De makkelijkste manier om Nagasaki te verkennen is per tram. Vrijwel alle bezienswaardigheden zijn per tram bereikbaar zonder overstap vanaf iedere halte in de stad. De dichtstbijzijnde tramhalte in de buurt van Suwa Jinja is Suwajinja-mae. Lijnen 2, 3, 4 en 5 stoppen op deze halte.