Yakushima

Yakushima

Weer in Yakushima

Komende dagen in Yakushima
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Yakushima
Yakushima
Yakushima
18°C
18°C
18°C
21°C
21°C
21°C
lichte regen
lichte regen
lichte regen

Het eiland Yakushima ligt ten zuiden van Kyushu en hoort tot de prefectuur Kagoshima. De “claim to fame” voor dit eiland zijn de Yakushima Sugi, ook wel Yakusugi genoemd. Sugi betekent ceder en de oudste exemplaren van Japan staan op dit eiland. De bijnaam Yakusugi is overigens alleen weggelegd voor bomen van 1.000 jaar oud of ouder. Die staan er nog al wat op Yakushima, met de oudste naar schatting 7.000 jaar oud.

Tijdens de Edoperiode is er flink gekapt in de bossen van het eiland. Inmiddels is de schade daarvan hersteld en is een groot gedeelte van het eiland nationaal park geworden. Het gedeelte met de oudste ceder bomen is zelfs beschermd als Werelderfgoed.

De hoogste berg van het eiland is zo’n 2.000 meter hoog en in combinatie met de subtropische zeelucht zorgt dit voor veel regen. Het regent vrijwel iedere dag wel even op Yakushima, met name in het beboste binnenland. Het zijn vaak korte, lichte buien die welkome verkoeling brengen.

Zien & doen in Yakushima


 • Jomonsugi

  Jomonsugi

  De oudste van de indrukwekkende ceders op het eiland Yakushima is de Jomonsugi, die ergens tussen de 2.000 en 7.000 jaar oud is.

 • Shiratani Unsuikyo

  Shiratani Unsuikyo

  In het ravijn van Shiratani Unsuikyo vind je behalve spectaculaire ongerepte natuur een netwerk aan prachtige wandelroutes.

 • Yakusugi Land

  Yakusugi Land

  Het natuurpark Yakusugi Land is de best bereikbare plek op het eiland Yakushima om de 1.000+ jaar oude ceder bomen te zien.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yakushima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yakushima.

Yakushima

Vervoer


Om naar Yakushima te reizen kun je kiezen tussen boot en vliegtuig. Vanaf Fukuoka en Osaka vertrekt één vlucht per dag naar het eiland. Vanaf Kagoshima vertrekt één keer per dag een autoveer, maar de meest interessante manier om te reizen is per draagvleugelboot. Een enkele reis duurt 2 á 3 uur, afhankelijk van het aantal stops, en kost ¥ 8.300.

De meeste reizigers naar Yakushima passeren Kagoshima onderweg. Die stad ligt aan het einde van de Kyushu Shinkansen lijn en heeft een rechtstreekse hogesnelheidsverbinding met Fukuoka, Hiroshima en Osaka. Kom je vanaf Tokyo, dan zul je in een van die steden over moeten stappen. Met de Japan Rail Pass is de reis tot aan Kagoshima gedekt.

Huurauto

Verreweg de makkelijkste manier om Yakushima te verkennen is per huurauto. Bij zowel de luchthaven als de veerhaven zitten een paar verhuurders. Het is wel aan te raden om een auto te boeken voor je op het eiland aankomt, want de voorraad is beperkt.

Bus

Alle bezienswaardigheden zijn ook te bereiken per bus. Langs de noord- en oostkust rijden bussen ieder uur, maar de bussen richting het binnenland rijden maar een paar keer per dag. Let dus op de dienstregeling en plan je reis goed voor vertrek zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hotels


De meeste hotels op het eiland liggen in de havens van Miyanoura en Anbo. Ook rond de luchthaven liggen een paar hotels. Ben je van plan direct bij aankomst op het eiland een auto te huren, dan zijn de hotels langs de zuidkust het leukst.

Miyanoura

Rond de haven van Miyanoura liggen een aantal prima hotels in verschillende prijsklassen. Arriveer je met de boot in Miyanoura, dan is dit een handige locatie. Veel hotels hebben een shuttle service van en naar de veerhaven.

Anbo

Ook in Anbo komen veerboten aan en is wat dat betreft net zo handig als Miyanoura. Ben je van plan om naar de Jomonsugi te wandelen, dan zit je het beste in Anbo want hier vertrekken ’s ochtends vroeg shuttlebussen naar het begin van het wandelpad.

Zuidkust

Langs de zuidkust van Yakushima liggen een aantal prachtig gelegen hotels. Ben je van plan het eiland te verkennen per huurauto dan is dit een leuke locatie. Ben je echter afhankelijk van het openbaar vervoer dan zit je beter in Miyanoura of Anbo.

Van ons blog


 • 6 Studio Ghibli film locaties

  6 Studio Ghibli film locaties

  De animatiefilms van Studio Ghibli zijn natuurlijk niet echt op locatie gefilmd. In heel Japan zijn wel plekken te ontdekken die in de films terug te zien zijn.