Shiratani Unsuikyo

Shiratani Unsuikyo

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het ravijn Shiratani Unsuikyo is een natuurpark op het eiland Yakushima, ten zuiden van Kyushu. Bezoekers komen naar Yakushima om 1.000 jaar oude ceders in de regenwouden te bewonderen. In dit ravijn zijn de eeuwenoude bomen relatief makkelijk te bereiken.

De oude ceders van Yakushima worden vaak liefkozend Yakusugi genoemd. Yaku voor Yakushima en sugi is het Japanse woord voor ceder. Het gaat zelfs zo ver dat iedere Yakusugi een eigen naam heeft. In Shiratani Unsuikyo vind je onder andere Nidaiosugi, Kugurisugi en Yayoisugi.

Het natuurpark wordt doorkruist door een goed onderhouden netwerk van wandelpaden. Je kunt kiezen uit een aantal bewegwijzerde routes, variërend in duur van 1 tot 5 uur. Het staat je uiteraard ook vrij om zelf je eigen route te kiezen, zolang je op de paden blijft.

Leuk om te weten is dat een gedeelte van het ravijn inspiratie was voor film Prinses Mononoke van de bekende Japanse animatiestudio Studio Ghibli. Hoofdtekenaar Kazuo Oga heeft hier dagen in het bos zitten tekenen en schetsen.

Vanuit Shiratani Unsuikyo kun je, als je wilt, naar Jomonsugi wandelen. Dat is de oudste Yakusugi op het eiland en heeft een geschatte leeftijd van ergens tussen de 2.000 en 7.000 jaar oud. Deze wandeling, heen en terug, neemt al snel 12 uur in beslag.

Shiratani Unsuikyo

Bereikbaarheid Shiratani Unsuikyo

Het gebied is het best bereikbaar per auto vanaf de haven van Miyanoura. Vanaf de veerhaven rijdt in oostelijke richting door het dorp. Direct na de brug over de Miyanourakawa Rivier sla rechtsaf naar wegnummer 594. De parkeerplaats van het natuurpark ligt op 11 kilometer landinwaarts. Via de kronkelende weg duurt de rit ongeveer 30 minuten.

Het openbaar vervoer is ook een optie. Er rijden vier bussen per dag vanaf de haven van Miyanoura richting het ravijn. De eerste bus vertrekt rond 8:00 en de laatste rond 15:30. In Oharamachi sluit de bus aan op de lijnen vanaf de haven van Anbo en het vliegveld. Shiratani Unsuikyo is de eindbestemming van deze lijn. Kies je voor de bus, let dan wel op dat de laatste bus terug rond 16:00 vertrekt.