Weer in Yufuin

Komende dagen in Yufu
maandag
dinsdag
woensdag
20 mei
21 mei
22 mei
Yufuin
Yufuin
Yufuin
13°C
16°C
15°C
27°C
26°C
25°C
bewolkt
bewolkt
bewolkt

Ongeveer 10 kilometer landinwaarts van het onsen resort Beppu ligt het kleinere resort Yufuin. Een aantal kunstmusea, cafe’s en boetieken geven het plaatsje een zekere klasse. Veel bezoekers aan Beppu komen hier een dag heen om van de rustieke sfeer te genieten en natuurlijk vanwege de onsen warmwaterbronnen.

Het dorp ligt aan de voet van Mount Yufu, die vrijwel overal in het dorp te zien is. Vanuit het dorp loop je in enkele ogenblikken tussen de rijstvelden door en langs de rivier. Het geheuvelde landschap zorgt ervoor dat de landbouw kleinschalig is, wat zorgt voor een traditioneel Japanse sfeer.

Zien & doen in Yufuin


  • Kinrinko

    Kinrinko

    Aan de voet van Mount Yufu ligt het meer Kinrinko, een van de natuurlijke bezienswaardigheden van Yufuin.

  • Yufuin Onsen

    Yufuin Onsen

    De belangrijkste attractie in Yufuin Onsen zijn de badhuizen die gevoed worden door warmwaterbronnen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yufuin. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yufuin.

Yufuin

Vervoer


De snelste manier om van Beppu naar Yufuin te reizen is per bus. Hoewel de afstand tussen de twee stadjes hemelsbreed maar 10 kilometer is, doet de bus 50 minuten over de slingerende route door de bergen.

Het dorp heeft een eigen treinstation. Vanaf Beppu reis je via Oita. De Limited Express trein zorgt voor een rechtstreekse verbinding met Fukuoka. Deze mooie reis duur ruim 2 uur.

Fiets

De meeste bezienswaardigheden liggen op de bijna 2 kilometer lange Yunotsubo Straat tussen het station en het meer Kinrinko. De badhuizen liggen echter verspreid over het dorp. Kom je voor de baden, huur dan een fiets op het station. Je betaalt ¥ 250 per uur met een maximum van ¥ 1.250 per dag.

Hotels


Yufuin is een resort dorp, dus er is een ruime keuze aan accommodaties. Het leukste is natuurlijk om te overnachten in een typisch Japanse ryokan met eigen onsen bad.

Yunotsubo Straat

Veel traditionele ryokan liggen aan of vlakbij Yunotsubo Straat, de hoofdstraat van het dorp. Hier zit je midden in het sfeervolle centrum en op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden.

Kawakami

In dit trechtervormige rivierdal iets ten noordoosten van het centrum liggen een aantal heerlijke ryokan. Langs het riviertje loop je in ongeveer 15 minuten naar Yunotsubo Straat.