Yufuin Onsen

Yufuin Onsen

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Verreweg de meeste bezoekers komen naar Yufuin voor de natuurlijke onsen baden. De badhuizen en ryokan accommodaties in het dorp vullen hun baden met het water van Yufuin Onsen. In tegenstelling tot veel andere Japanse kuuroorden liggen de accommodaties en de baden niet vlak naast elkaar in de hoofdstraat van het dorp, maar iets verspreid. Daardoor is in de hoofdstraat ruimte voor leuke winkeltjes, restaurants en musea.

Badhuizen

Een aantal ryokans in Yufuin Onsen verwelkomen behalve hotelgasten ook dagjesmensen in hun baden. Ook zijn er een aantal openbare badhuizen in het dorp. Een aantal hiervan zijn toegankelijk voor bezoekers, terwijl er ook een paar alleen toegankelijk zijn voor bewoners van het dorp.

Tsuka no Ma

Een ryokan op een heuvel iets ten noorden van de hoofdstraat. Tsuka no Ma verwelkomt ook bezoekers die hier geen overnachting geboekt hebben in de ruime, stomende baden.

Bai-en

Deze ryokan ligt iets ten zuiden van de hoofdstraat. Vanuit de ruime buitenbaden van Bai-en hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het dorp en de achterliggende bergen.

Muso-en

Het uitzicht vanuit de buitenbaden van Muso-en wordt gezien als een van de beste uitzichten van Yufuin. De onsen baden in deze ryokan zijn ruim opgezet en toegankelijk voor bezoekers.

Shitan-yu

Een ouderwets badhuis aan de oever van het meer Kinrinko, aan het einde van het dorp. Shitan-yu heeft slechts twee baden, één simpele kleedruimte en geen scheiding tussen de sexes.

Kinrinko Meer
Het Kinrinko Meer in Yufuin.

Bereikbaarheid Yufuin Onsen

De verschillende ryokans en badhuizen liggen verspreid over het dorp. Alles ligt op loopafstand van het treinstation. Heb je een overnachting geboekt in een van de accommodaties in het dorp, vraag dan bij het hotel naar hun shuttle service vanaf het station.