Luchthaven Haneda

Belangrijkste luchthavens in Japan

Vergelijk & boek vliegtickets

In Japan is het vliegtuig een populair vervoersmiddel. Het land is groot genoeg en dichtbevolkt genoeg om binnenlandse routes rendabel te maken. De grote stedelijke gebieden rond Tokyo en Osaka worden ontsloten door meerdere luchthavens. Ook veel regionale steden hebben een eigen vliegveld.

Afhankelijk van je bestemming is of het vliegtuig of de Shinkansen hogesnelheidstrein de snelste manier van reizen. In het overzicht van drukste binnenlandse vliegroutes hieronder komt ook duidelijk naar voren dat op de langere afstanden het vliegtuig het populairst is terwijl er op de korte routes meer concurrentie van de hogesnelheidstrein is.

Luchthavens in Tokyo

Tokyo heeft twee grote internationale luchthavens die samen jaarlijks ruim 80 miljoen passagiers verwerken. Een groot gedeelte hiervan stapt over op vluchten naar steden elders in Japan.

 • Haneda Airport

  Haneda Airport

  De luchthaven Haneda Airport ligt vlakbij het centrum van Tokyo en handelt voornamelijk binnenlandse vluchten af.

 • Narita Airport

  Narita Airport

  Narita Airport ligt 60 kilometer buiten het centrum van Tokyo en is voornamelijk verantwoordelijk voor de afhandeling van internationale vluchten.

Luchthavens in Osaka

In de regio Osaka liggen drie vliegvelden die allemaal beheert worden door het Kansai Airports Consortium. Gezamenlijk verwerken ze ongeveer 45 miljoen passagiers per jaar.

 • Itami Airport

  Itami Airport

  Itami Airport wordt alleen nog gebruikt voor de afhandeling van binnenlandse vluchten, met Tokyo als belangrijkste bestemming.

 • Kansai Airport

  Kansai Airport

  Kansai Airport is dé grote internationale luchthaven van Osaka met directe vluchten naar grote delen van de wereld.

Regionale vliegvelden

 • Hiroshima Airport

  Hiroshima Airport

  Hiroshima Airport verbindt de stad met grote steden elders in Japan en bestemmingen in Azië.

 • Kumamoto Airport

  Kumamoto Airport

  Vanaf Kumamoto Airport is de zuidelijke stad Kumamoto verbonden met een aantal grote steden in Japan en regionale bestemmingen in de Kyushu regio.

 • Okayama Airport

  Okayama Airport

  Vanaf Okayama Airport vlieg je rechtstreeks naar Tokyo, Naha en Sapporo maar ook naar Taipei en Soeul.