Reisgids Nagoya

moderne industriestad

Nagoya moderne industriestad

Nagoya is de grootste stad in Chubu, zeg maar de regio centraal Japan. Bovendien is het de vierde stad van het land na Tokyo, Yokohama en Osaka. Nagoya is een van de belangrijkste economische regio’s van Japan met is de thuisbasis van onder andere Toyota, Honda en Mitsubishi.

De fabrieken van deze drie grote auto bouwers waren tijdens de Tweede Wereld Oorlog doelwit van veel bombardementen die een groot gedeelte van de stad met de grond gelijk gemaakt hebben. Dat verklaard meteen waarom Nagoya geen topbestemming is voor toeristen. Er is daar een vergelijking te trekken met bijvoorbeeld Rotterdam. Er zijn echter best wel wat redenen om ook in Nagoya eens uit de Shinkansen te stappen.

Een groot gedeelte van de stad is naoorlogse bouw met brede rechte lanen die de stad verdelen in nette ruiten. Nagoya heeft geen buurten met charmante steegjes waar je uren doorheen kunt dwalen, zoals je die bijvoorbeeld vindt in Osaka. Daarentegen kun je in Nagoya prima shoppen en is ook het nachtleven verrassend bruisend.

Hoogtepunten

  1. 1

    Sumo toernooi

  2. 2

    SCMAGLEV & Railway Park


Nagoya excursies


Nagoya accommodatie