Nara

Nara het keizerrijk begint hier

Nara is een van de oudste steden van Japan. Nara was de hoofdstad van 710 tot 784, het jaar dat Kyoto die rol overnam. In 2010 vierde Nara haar 1.300 jarig bestaan.

In de dagen als hoofdstad groeide Nara van landelijk handelscentrum tot een ware metropool. Nadat de hoofdstad verplaatst werd naar Kyoto raakte de metropool gedeeltelijk in verval. Het paleis uit die tijd bestaat al heel lang niet meer. Een aantal belangrijke historische punten zijn echter bewaard gebleven.

Als je met de trein naar Nara gaat neem je waarschijnlijk een Kintetsu trein vanuit Osaka of Kyoto. JR heeft ook een station in Nara, maar dat station ligt eigenlijk buiten het centrum. Kintetsu-Nara ligt daarentegen precies goed. Een paar minuten lopen ten oosten van Kintetsu-Nara ligt Nara Park.

Hoogtepunten

  1. 1

    Todai-ji

  2. 2

    Nara Park


Nara excursies


Nara accommodatie


Nara nieuws


Nara achtergrond

De meeste belangrijke tempels in schrijnen waar Nara om bekend staat, evenals de herten vindt je in Nara Park. Het park is een ruim opgezet en goed onderhouden stuk groenvoorziening waar je makkelijk een dag kunt doorbrengen.

Historische plekken: Daibutsuden van Todai-ji

Todai-ji Tempel, in het noorden van Nara Park, huisvest het grootste houten standbeeld van Boeddha ter wereld. De Daibutsu-den (of Grote Boeddha Hal) is een van de grootste houten gebouwen ter wereld.

Daibutsu
Dit gigantische Boeddha beeld torent hoog boven de bezoekers van de Daibutsuden uit.

De hal staat op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst. In een van de pilaren rechts achter het Boeddha beeld is een gat uitgemaakt met dezelfde diameter als de neusgaten van de Boeddha. Als je redelijk slank bent kun je jezelf door het gat heen wurmen en krijg je een goed idee hoe gigantisch groot het beeld is. De neuspeuters van de grote Boeddha worden als souvenir verkocht buiten de tempel.

De twee pagodes van Kofuku-ji Tempel, in het zuidwesten van Nara Park zijn ook zeker een bezoek waard. Kofuku-ji heeft jaren beweerd de hoogste pagode in Japan te hebben, maar na zorgvuldig meten blijkt dit toch To-ji in Kyoto te zijn.

 

Kasuga Taisha is een rustig gelegen schrijn in het beboste gedeelte van Nara Park. De paden die naar de schrijn leiden zijn aan weerskanten voorzien van duizenden stenen lantaarns.

Pagode van Kofuku-ji
De pagode van de tempel Kofuku-ji.

Als je uitgewandeld en uitgetempeld bent is het tijd om Naramachi, even ten zuiden van Kintetsu-Nara te bezoeken. Dit is het oudste gedeelte van de stad en is leuk om even doorheen te lopen maar vooral opkom ergens een lekker kopje groene thee te drinken en bij te komen van Nara Park.