Kerama Eilanden

Kerama Eilanden

Kerama Eilanden reisgids

De Kerama Eilanden is een groep van 36 kleine eilanden zo’n 40 kilometer ten zuidwesten van het hoofdeiland van Okinawa. Van de 36 eilanden zijn er 4 permanent bewoond. Veel bezoekers aan Okinawa plannen ook een bezoek aan de deze eilandengroep om te genieten van de prachtige ongerepte stranden of om te duiken. Met name Zamami Eiland en Tokashiki Eiland zijn populaire bestemmingen.

De blauwe wateren rond de eilanden trekken niet alleen steeds meer (internationale) toeristen, ook walvissen komen hier graag. In de maanden januari, februari en maart zijn ze te spotten en is whale watching een populaire activiteit.

Openbaar vervoer


De enige manier om de Kerama Eilanden te bereiken is over het water. Vanaf Naha, de hoofdstad van Okinawa vertrekken een paar ferry’s richting de eilanden. Ook voor het vervoer tussen de eilanden ben je afhankelijk van veerbootjes.

De eilanden zelf zijn piepklein. Over het algemeen kun je met je accommodatie regelen dat je wordt opgehaald bij de veerhaven. Je kunt er ook voor kiezen om een auto, fiets of brommer te huren.

Veerboot

De eilanden zijn verbonden per veerboot met Naha, de hoofdstad van Okinawa.

  • Naha – Tokashiki Eiland: De verbinding met de snelle ferry duurt 35 minuten, met de auto ferry ben je 70 minuten onderweg
  • Naha – Zamami Eiland via Aka Eiland: De verbinding met de snelle ferry duurt 60 minuten, met de auto ferry ben je 120 minuten onderweg

Overnachten in Kerama Eilanden


Op 3 van de bewoonde Kerama Eilanden zijn een aantal hotels te vinden. Vrijwel alle hotels hebben een shuttle service die je op komt halen bij de veerhaven. Ook hebben veel hotels fietsen beschikbaar voor hotelgasten.

Tokashiki Eiland

De grootste van de Kerama Eilanden is Tokashiki Eiland. Hier liggen de meeste hotels in het dorpje Aharen. Dit is ook de leukste plaats op het eiland om te verblijven.

Zamami Eiland

Het op een na grootste eiland is Zamami Eiland. De meeste hotels liggen in het dorpje Zamami, rond de veerhaven. Iets verderop in het dorpje Asa liggen ook een paar leuke hotels.

Aka Eiland

Hier liggen alle hotels in het dorpje rond de veerhaven, het enige dorpje op het eiland.

Kerama Eilanden

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen op de Kerama Eilanden. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties op de Kerama Eilanden.

Zien & doen in Kerama Eilanden


Tokashiki Strand

Tokashiki Eiland

Het grootste van de Kerama Eilanden is Tokashiki Eiland. Hier ervaar je een ware tropische vakantie en kun je whale watchen.

Zamami Eiland

Zamami Eiland

Zamami Eiland is een piepklein eiland in de archipel van Okinawa en een tropisch paradijs.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Kerama Eilanden.