Zamami Eiland is het op een na grootste van de Kerama Eilanden. Hier vind je de mooiste stranden van Okinawa. De hagelwitte stranden liggen op loopafstand van het enige dorpje op het eiland en het heldere water leent zich bij uitstek voor snorkelen. De beste tijd voor een bezoek aan de stranden van dit eiland is tussen mei en oktober. In de wintermaanden komt de temperatuur vaak niet boven de twintig graden uit.

Vanaf Naha, de hoofdstad van Okinawa, reis je met een snelle ferry in 60 minuten naar Zamami Eiland. De stranden van het eiland liggen op 20 minuten lopen van de veerhaven. Zoek je het graag nog wat verder van de bewoonde wereld dan kun je doorreizen naar de onbewoonde eilanden Gahi en Agenashiku. Naar beide eilanden vaart op verzoek een boot vanaf de veerhaven van Zamami Eiland. De rit duurt ongeveer 10 minuten.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Naha op het hoofdeiland van Okinawa vertrekken dagelijks meerdere snelle ferries richting Zamami Eiland. De boten varen via Aka Eiland, waar een korte stop gemaakt wordt. De snelle veerboot doet ongeveer een uur over de overtocht. Er is ook een autoveer die de route een keer per dag aflegt. Die doet bijna twee uur over de overtocht.

Er varen kleine veerbootjes op en neer tussen de havens van Aka, Zamami en Aharen op Tokashiki Eiland.